Ali Budak- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de Grup Sözcülüğü görevinden istifa edip örgütün lideri olduktan sonra ilk defa meclise gelerek, eski sırasında yerini aldı ve toplantıyı takip etti.


Afrin’e destek mesajı


Oturumda başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve mecliste temsil edilen siyasi partilerin grup başkanvekilleri Afrin Operasyonu için birlik, beraberlik mesajları verdi ve teröre lanet okundu. Ayrıca önceki gün İzmir’den kaldırılan şehit cenazeleri için taziye dileklerinde bulunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Zeytin Dalı Harekatı'na destek ve terörü kınama bildirisi yayınlanmasını önerdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘Değerli arkadaşlar 3 partinin grup başkanvekilleri bir araya gelip bildiri yazabilirler. Çarşamba günü değerlendirilir ve basına sunarız’ dedi.
 

O davadan toptan beraat ettik!


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009-2011 yılları arasında Buca, Seferihisar ve Karabağlar'da yapılan 5 ayrı imar değişikliği düzenlemesine karşı, imar yönetmeliğine aykırı işlemler yapıldığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığı'na yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmada kendisinin de dahil olduğu toplam 128 Meclis üyesi hakkında açılan davada tüm sanıkların beraat ettiğini açıkladı.


‘Pazar vatadaşın ihtiyacıydı’


Özkanlar pazaryerinin mahkeme kararıyla kapatılmasını yeniden meclis gündemine taşıyan AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, ‘O pazar vatandaşın ihtiyacıydı. 800 esnafı vardı. 80 bin kişiye hizmet ediyordu. Hem esnaf hem vatandaş mağdur. Viyadük altına taşınması istendi. Ne olacağı belli değil. Buraya bir çözüm bulunmasını büyükşehir meclisinden talep ediyorum’ diye konuştu.


Sorun, Bayraklı Belediyesi ile çözülmeli


Haspolat’ın konuşamsının üzerine söz alan Kocaoğlu, şunları söyledi: Pazar konusu ayrı bir konu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pazarla uzaktan yakından alakası yoktur. Pazar yapılmasını destekliyoruz, ayrı konu. Biz bu viyadük altlarını 2004-2009 sürecinde istedik, o zaman Bornova merkez pazaryerinin kamulaştırmasını ve inşaatını yapmamıştık. Eğer o zaman verilseydi Bornova’daki merkez pazarı da Özkanlar pazarını da kaldıracak ve viyadüklerin altına yapacaktık. O tarihte zaten bölünmemişti ve ikisi de Bornova Belediyesi sınırları içindeydi. O zaman bu önerimize ret cevabı verildi. Bunun üzerine biz Bornova Pazaryerini kamulaştırdık. Oraya bir pazar yaptık. Bornova Belediyesi pazar sorununu orayı yaparak haletti. Özkanlar pazarının olduğu yer farklı. Viyadük altına geldiğinde Bornova pazarına zarar verecek. Özkanlar pazarına en yakın yerden çözülebiliyorsa çözülmesi gerekir. Viyadüklerin altına geldiğinde o zaman biz Bornova Belediyesi olarak niye o kadar para harcadık? Oradaki de pazarcı Özkanlar’daki de pazarcı. En yakın yerde çözülürse bir anlam kazanabilir. Bunun da Bayraklı Belediye başkanıyla birilikte çözülmesi gerekir.