"İzmir'den kimsenin MYK'ya alınmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu, "İzmir kurultay sonrasında Parti Meclisi'nde ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda hiç olmadık bir şekilde yüksek oranda temsil ediyor" diye cevaplandıran Kocaoğlu, sunları söyledi:

"İzmir'den 8 PM üyesi Ankara'da yer alırken, 4 de YDK üyesi listeye girdi. Yani 15 kişilik YDK'da 4, 60 kişilik PM'de ise 8 kişi temsil edildik. Böyle düşünüldüğünde İzmir yeteri kadar temsil ediliyor. Yalnız burada şimdiye kadar Ege'yi İzmir temsil etti. Şimdi ise Ege'yi eski Genel Sekreterimiz şimdi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin temsil ediyor. Sanıyorum bölgenin temsili kendisine verildi. Liste sayın genel başkanın tercihidir. Nasıl PM'ye 8, YDK'ya 4 kişi aldıysa MYK'ya da hiç kimseyi almamasından dolayı bir sıkıntı yok. Bize göre bu durumun hiçbir sıkıntısı yok. Bunda bir neden aramak bana göre doğru değildir. Genel başkanın parti tüzüğüne göre arkadaşlarını seçmesi gibi bir yetkisi zaten var. Bize ve bütün partililere düşen görev bugün seçilen MYK ve PM'ye tüm örgütlerimiz olarak destek olmaktır."

İÇME SULARI KONUSUNA DA DEĞİNDİ


İzmir'in içme suyuna da değinen Kocaoğlu, kente arıtılmadan bir damla bile suyun verilmediğini, çeşmeden akan suyun vatandaşlar tarafından gönül rahatlığı ile içebileceğini belirtti. Bir dönem İzmir'de arsenikli su tartışması yaşandığını kaydeden Kocaoğlu, bu tartışma bitene kadar çeşme suyu kullandığını söyledi. Son dönemde gündemde olan damacana su tartışmasının ardından Kocaoğlu, "Yarından itibaren tekrar çeşme suyunu içmeye başlayacağım" dedi.