Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan denetimlere Konak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden ekipler de destek verdi. Ortak yürütülen çalışma kapsamında Alsancak ve Kemeraltı bölgesinde faaliyet gösteren pastaneler, lokantalar, şekerciler ve unlu mamul imalatçıları denetlendi. İşletmelerde hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, depolama şartları da sıkı bir şekilde denetlendi. Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı şartlar taşıyan işyerlerine cezai işlem uygulandı.

İşgaliyeye izin yok

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler denetimler sırasında ruhsat ve işgaliye kontrolü de yaptı. İzinsiz işgal yapan bazı esnafa kabahatler kanununa göre para cezası uygulandı. Denetimlere bayram sonrasında da sıkı bir şekilde devam edileceğini belirten Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Bayram dolayısıyla artan yoğunluk sebebiyle bazı işletmelerde özellikle hijyen konusunda meydana gelebilecek aksaklıklara asla izin verilmeyeceğini belirterek, işletmelerden daha titiz ve dikkatli olmalarını istedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yürütülen ortak denetimlerin daha verimli geçtiği kaydedilirken,  işbirliğinin bayram öncesi olduğu gibi bayram sonrası da devam edeceği vurgulandı. Hem denetimler, hem de yasaları uygulama anlamında kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğuna değinilirken, kurallara uymayanların daha çabuk tespit edilip, daha hızlı işlem yapılarak, tehlikenin de önüne geçilebildiği dile getirildi.