Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Zehra Fafal'dan dikişin inceliklerini öğrenen kursiyerler, ilk ürünleriyle çalıştıkları ortamı güzelleştirdi. Zevklerine uygun kumaşları kesip biçen kadınlar, semt merkezi pencerelerine kendi yaptıkları perdeleri taktı.

Paylaşım ve dayanışmanın çalışma ortamlarını daha da güzelleştirdiğini söyleyen kursiyerlerden Hayriye Karabulut düşünceleri şu sözlerle ifade etti: "İki yıllık emekliyim. Çalışma hayatını bitirince kursa başladım. Hayatım çok renklendi. Çok renkli geçiyor. Burada hep birlikte perde yaptık. Arkadaş ortamımız da çok güzel."

Antidepresan gibi

İsmetpaşa Semt Merkezi kurslarının antidepresan gibi olduğunu söyleyen Esen Tarcan ise "Evdeki sıkıntılarımızın hepsi geçiyor burada. Sohbet ediyoruz, arkadaş ortamımız çok güzel. Aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz" diyerek ev işlerinin monotonluğundan kurtulduklarını belirtti.

Emek, sevgi, üretim


Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kadının gücünün toplumun ilerlemesindeki etkisine değinerek şunları söyledi: "Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın olduğu her yerde emek, sevgi ve üretim de var. Ancak onların daha fazla öne çıkması, desteklenmesi gerekiyor. Biz Konak Belediyesi olarak semt ve kültür merkezlerimizde, butik müzelerimizde önceliği hep kadınlara verdik. Sosyal hayata ne kadar dahil olurlarsa toplumun geleceği de o denli umut dolacaktır."
Editör: Haber Merkezi