Kimliği belirsiz bir kişi, internet bankacılığı üzerinden askeri birlikte görev yapan kadın sivil memur G.A.’nın, iki kredi kartının bilgilerini kullanarak faturalarını ödeyip, cep telefonlarına para yüklemesi yaptırdı. Kredi kartlarındaki harcamaların farkına varan G.A.’nın şikayeti üzerine, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti.

NUMARALARDAN ZANLIYA ULAŞILDI

Kredi kartlarının ait olduğu bankayla bağlantıya geçen polis, ödenen faturalar ile cep telefonlarının kime ait olduğunu tespit etti. Ardından para yüklenen telefon numaralarından birisinin sahibi olan kadın gözaltına alındı. İfadesinde telefonuna eski eşinin zaman zaman para yüklediğini ancak bunu nasıl ve kimin aracılığıyla yaptığı konusunda bilgisinin olmadığını ileri sürdü. Bunun üzerine telefona para yüklediği saptanan, inşaatlarda işçilik yapan Ş.A., gözaltına alındı.

“KÜRTÇE ÖĞRETTİM, KULLANDIM”

Emniyetteki sorgusunda kredi kartları bilgilerini kullandığını itiraf eden Ş.A., bunun için de ilginç bir gerekçe ortaya koydu. Ş.A., kartların sahibi olan askeri birlikte sivil memur olarak çalışan G.A. ile arkadaş olduğunu ve ona Kürtçe öğretme karşılığında, bilgisi dahilinde bunları yaptığını ileri sürdü. Bunun üzerine ifadesine başvurulan G.A. ise, Ş.A.’yı hiç tanımadığını ve yalan söylediğini dile getirdi. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen Ş.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.