Gülçin Karaegemen- Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2012/44 sayılı genelge ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüklerine belirli şartlarda görevlendirme yapılacağı bildirilmişti. Fakat Türk Eğitim Sen şube müdürlüğü görevlendirmelerinin iptali için dava açmış ve görevlendirmeler yerine şube müdürlüğü sınavı yapılmasını istemiş, bunun üzerine de genelge yürürlükten kaldırılmıştı. Genelgenin yürürlükten kaldırılmasına rağmen milli eğitim müdürlüklerince hiçbir somut kriter dikkate alınmadan şube müdürlüğü görevlendirmelerinin yapıldığını savunan Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Toksoy dün bir açıklama gerçekleştirdi. Şube müdürlüğü görevlendirmelerinin birçok ilde herhangi bir duyuru bile yapılmadan, el altından dilekçeler verilmek suretiyle yapıldığını iddia eden Toksoy, bu  şekilde çok sayıda müdürlüğü görevlendirmesi yapıldığını vurguladı.


43'ünden 41'i iktidara yakın

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirmelerin 'liyakat ve hakkaniyet' kriterleri çerçevesinde olduğunun iddia edildiğini belirten Toksoy, bu yönde açıklamalara karşın İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atanan Dr. Y.A.B'nin Bornova İlçesi Hilal Nemciye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu'nda müdürlük yaptığı sırada yapılan harcamalar incelendiğinde okul aile birliği hesaplarıyla ilgili bir usulsüzlük görüldüğünü ve hakkında soruşturma açıldığını kaydetti.


'Dava açacağız'

43 şube müdürlüğü görevinden 41'ine iktidara yakınlığı ile bilenen sendika üyelerinin atandığını savunan Toksoy, "Toplumun hassas olduğu bu tür soruşturmalara karşın bir okul müdürü nasıl oluyor da göz ardı edilerek böylesi bir üst göreve getiriliyor. Diğer yandan Bornova'da bir okulda müdürlük yapan Zübeyde Tağmaz tüm sınavlara, eğitimlere girmiş ve dilekçelerini vermiş olmasına karşın atanamıyor. Böyle ciddiyetsizlik olmaz. Genelge 2 gün içinde çıktı ve geri çekildi. Peki görevlendirilen müdürler hangi genelge ile ataması gerçekleştirildi ve bundan neden kimsenin haberi olmadı?" şeklinde konuştu.

Görevlendirmelerin yanlış yapılmaya edilmesi ve iptal edilmemesi durumunda görevlendirmeleri yapan ilgililer hakkında genel merkezimizce suç duyurusunda bulunacağız diyen Toksoy, görevlendirmelerin iptali için dava açacaklarını da kaydetti.