Karşıyaka'da vatandaşlar tarafından bir hafta önce yaralı olarak bulunarak, Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilen Peçeli Baykuş tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Kargaların saldırısına uğradığı tahmin edilen Peçeli Baykuş, kanadından yaralanmış ve uçamayacak durumda vatandaşlar tarafından bulunmasının ardından Karşıyaka Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı ve ekibine teslim edildi. Baykuşun kendilerinde yaklaşık 1 hafta kaldığını belirten Çağlayan İnanlı, "Yapılan tetkiklerde herhangi bir kırık tespit edilmedi. Kanatta bulunan yara için hemen bir tedavi süreci başlatıldı. Sakin bir ortamda yaşam fonksiyonlarının normal hale gelmesi için 1 haftalık rehabilite süreci geçirdi. Şu an için yaşam fonksiyonları, yeme, içmesi ve çevreye olan tepkileri normal. Baykuşumuzu tekrar doğaya kazandırdığımız için ekip olarak çok mutluyuz" dedi.

Peçeli Baykuş


Bu tür doğada kısa ömürlü baykuşlar olarak biliniyor. Yaşam süreleri 1.5 ile 2 yıl arasında. Ancak kafeste beslenenlerde en uzun süre 25 yıl olarak tespit edilmiş. Ağırlıkları erkeklerde 470 gr., dişilerde ise 570 gr. olabiliyor. Süzülerek ve sessiz uçan bir tür. Dünyanın hemen hemen her yerinde yaşayabiliyorlar. Avlanma konusunda uzmanlaşan Peçeli Baykuşlar, yavru tavşanlar, yarasa, kurbağa, kertenkele, tarla faresi, kuşlar ve böceklerle besleniyor.


Editör: Haber Merkezi