Çiğli Belediyesi'nin yaz spor okulları ilgi görmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Metin Solak, futbol, basketbol, ve taekwondo branşlarında spor yapan öğrencileri ziyaret etti ve yaşamları boyunca spor yapmaları için dilekte bulundu.

Çiğli Belediyespor tesislerinde futbol kursu alan çocuklar ve tribünlerdeki velilerin karşıladığı Başkan Solak, öğrencilerle tek tek tokalaştı. Başkan Solak, 'Çiğli Belediye Spor Kulübü olarak sizlere spor okullarımızla spor yaptırmaya, eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken sizlerin de gereken özveriyi ve gayreti gösterdiğinizi biliyorum. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Kurs kayıtları her geçen gün artıyor. Bu yılki kurslar geçmiş yıllarda planlanan kurslardan daha organize, disiplinli devam ediyor. Aynı zamanda geçmiş yıllarda ulaşılan 750 öğrenci rekoru da geçildi. Haziran sonunda kurs başvuruları dolmasına rağmen, başvurular yoğun istek üzerine uzatıldı. Çiğli Belediye Spor Kulübü kendi alanında çok güçlü ve herkes tarafından bilinen, sevilen ve korkulan bir takımdır. Futbolcu olmak isteyen arkadaşlarımızın daha özverili çalışmalarını istiyorum ki ileri de Çiğli Belediyespor futbol takımında oynayabilsinler. Taekwondo da başarılı bir takımız var. Dünya, Avrupa ve Türkiye de derecelerimiz var" diye konuştu.

Yaz spor okullarına 7-16 yaş grubundaki çocuklar eğitim alırken, kurslarda en büyük ilgiyi futbol görüyor. Futbol kursu salı ve perşembe günleri Çiğli Belediyespor tesislerinde veriliyor. Basketbol kursu kız öğrenciler için salı ve perşembe günleri İztik spor tesisinde, erkek öğrenciler için pazartesi ve cuma günleri Gülen Kora İlköğretim Okulu'nda; taekwondo kursu ise salı ve perşembe günleri belediye taekwondo salonunda veriliyor.