10-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Engelliler Haftası etkinlikleri, kentin çeşitli noktalarında farkındalık yaratmayı hedefliyor.

"Eşit Erişilebilir Engelsiz İzmir İçin Buluşuyoruz" sloganıyla düzenlenecek etkinliklerde, sahne performanslarından atölyelere, sergilerden sokak etkinliklerine kadar geniş bir yelpaze sunulacak.

10 Mayıs Cuma günü Kültürpark'ta başlayacak etkinliklerde, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle engelli topluluklarının dans gösterileri, defileler, konserler ve ritim gösterileri yer alacak. Ayrıca, erişilebilir kentsel tasarımlar maket atölyesi, engelli hak ve hizmetlere erişimi atölyesi, barista atölyesi gibi etkinliklerle farkındalık artırılacak.

AK Parti İzmir | Karşıyaka'dan alınan arsa ile ilgili açıklama geldi AK Parti İzmir | Karşıyaka'dan alınan arsa ile ilgili açıklama geldi

09052024 12727

Hafta boyunca Kültürpark'ta ve İzmir'in çeşitli noktalarında sergiler düzenlenecek. Ayrıca, metro durakları, vapur iskeleleri gibi farklı yerlerde Engelsizmir Karikatür Sergisi ve Engelli Farkındalık Atölyeleri katılımcılarla buluşacak.

Sokakta düzenlenecek etkinlikler ve spor aktiviteleri de haftanın önemli bir parçasını oluşturacak. 11 Mayıs Cumartesi günü Alsancak Vapur İskelesi'nde yaşayan kütüphane etkinliği, farkındalık atölyeleri ve engelli hakları kutu oyunları düzenlenecek. Benzer etkinlikler 14 Mayıs Salı günü Bostanlı Sahili'nde gerçekleştirilecek.

09052024 12754

Farkındalık etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs Perşembe günü İzmir Barosu'nda "Engelli Haklarına Giriş ve Sosyal Devletin Engelli Hali" adlı bir panel düzenlenecek. Panelde, Engelli Hakları Komisyonu Üyesi avukat Nurdan Anlı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizmir Şube Müdürü Emine Koç konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinliklerin son günü olan 24 Mayıs Cuma günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde "Otizmli ve Zihinsel Engellilerin İstihdamı; İnsan Kaynakları Açısından Potansiyel Güç" adlı bir panel düzenlenecek. Panelde, çeşitli uzmanlar ve dernek temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlikler, engelli bireylerin yaşamda eşit ve aktif bir şekilde yer almalarını teşvik ederek toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Editör: Sedef Didem Ezme