Hafta sonu gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu karşısında genel başkanlık yarışını kazanan Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün memleketi Manisa'ya gitmek üzere Ankara'dan İzmir'e geldi. 


Ankara'dan İzmir'e gelen Genel Başkan Özel'i Adnan Menderes Havalimanı'nda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları karşıladı. Özel'i karşılamak isteyen partililer havalimanına akın etti, izdiham oluştu; basın mensupları ezilme tehlikesi geçirdi. Çıkış kapsısında içeriden çıkanlarla Özel'i karşılamak için alana gelen partililer arasında kalan basın mensupları zor anlar yaşadı. Arada kalan bazı kadın basın mensuplarını ise ilçe belediye başkanları korumaya çalıştı.

ÖZEL AÇIKLAMA YAPAMADI

Basın mensuplarının izdihamda arada kalıp ezildiği çıkışta Özel, yaşanan '"ezalet" nedeniyle açıklama yapmadan aracına binerek karayoluyla Manisa'ya geçti. 


TÜRKBAY FENALIK GEÇİRDİ

Özel'in gelişiyle başlayan izdiham sırasında bazı partilerin de fenalaştığı görüldü. CHP geçmiş dönem Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da fenalaştı. Türkbay'a ilk müdahaleyi partililer yaparken sonrasında sağlık ekipleri müdahale etti.

Urla Belediye Başkanı Balkan'dan | Kentin geleceğine yönelik planlar Urla Belediye Başkanı Balkan'dan | Kentin geleceğine yönelik planlar


ÇAĞRI YAPTILAR, ÖNLEM ALMADILAR


Öte yandan CHP'nin sekizinci genel başkanı seçilen Özel'i Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılamak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile ilçe belediye başkanları ve partinin ilçe başkanları sosyal medya hesaplarından partilere ve vatandaşlara çağrıda bulunmuştu. Partililere ve halka yapılan karşılama çağrısı sonrası Adnan Menderes Havalimanı'nda gerekli organizasyonun ve gerekli önlemlerin alınmaması dikkatlerden kaçmadı. 


 

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ