10 hafta süren eğitim programında yeşil dönüşümün temelleri, Yeşil Dönüşüm Mentorluğu kavramı ve işletmeler için bu dönüşümün önemi gibi konular ele alındı. Atık yönetimi, döngüsel ekonomi, enerji verimliliği, yeşil tedarik zinciri yönetimi gibi pratik konulara da yer verildi.

İzmir Smyrna Agora kazılarında Mısır buluntuları İzmir Smyrna Agora kazılarında Mısır buluntuları

Yeşil dönüşüm mentoru nasıl olunur?

Eğitime katılan 24 işletmeden 26 temsilci, teorik anlatımların yanı sıra iyi uygulama örneklerini de dinledi. Son modülde ise katılımcılar, firmalarında uygulama kararı verdikleri yeşil dönüşüm alanları hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumlarını başarıyla tamamlayan katılımcılar "Yeşil Dönüşüm Mentoru" sertifikası almaya hak kazandı.

Mahmut Özgener: Yeşil dönüşüm hepimizin sorumluluğu

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Yeşil dönüşüm, günümüzün en önemli ve kritik ihtiyaçlarından biri. Hepimiz gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunu taşıyoruz. Bu eğitimle firmaların yeşil dönüşüme katkıda bulunmalarını ve kentimizin ekonomik sürdürülebilirliğine katkı sunmalarını amaçladık" dedi.

Prof. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ: Sürdürülebilirlik sadece çevre değil

Projenin eğitmenlerinden Prof. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ ise "Sürdürülebilirliği sadece çevresel açıdan değil, toplumsal ve yönetişimsel unsurları da göz önünde bulundurarak ele aldık. Firmalara sürdürülebilirlik stratejilerini oluştururken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattık. Sürdürülebilirliğin her sektörde uygulanabilecek bir kavram olduğunu vurguladık" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi