Şehirde iş, sanat, hemşehri, engelli, eğitim, sağlık, spor, kültür gibi yüzden fazla alanda faaliyet gösteren 5 bin 460 dernek bulunurken, bu derneklerde toplamda 600 bin gönüllü, İzmir'in gelişimi için çaba sarf ediyor.

Yapay zeka ve dijitalleşmeyle Türk tarımı zirveye ulaşıyor! Yapay zeka ve dijitalleşmeyle Türk tarımı zirveye ulaşıyor!

İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, dernek yöneticilerinin veri girişi için kullandıkları DERBİS sistemini İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yenilenen Yeni Nesil DERBİS (V2.0) ve PRODES Programı ile güncelledi. Bu kapsamda, İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, dernek yöneticilerine yeni sistem hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı.

stk

Bornova Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantılardan biri İktisat Kongresi binasında gerçekleştirildi. Burada 600 dernek yöneticisine bilgi verilirken, ikinci toplantı Bornova'da gerçekleştirildi ve 200 dernek yöneticisi bilgilendirildi.

İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İzmir'deki STK'ların sayısının 5 bin 460 olduğunu ve bu STK'larda 180 bin kadın, 420 bin erkek olmak üzere 600 bin kişinin İzmir'in gelişimi için çalıştığını belirtti. Esen ayrıca, derneklerin kurumsal kapasitelerini artırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer ise yerel yönetimlerin STK'larla iş birliği ve sivil katılımcılığı artırma çabalarını vurgulayarak, İzmir'de yapılan etkinlikler ve ziyaretçi sayıları hakkında bilgi verdi.

Toplantılarda DERBİS Genel Bilgilendirme sunumu yapılırken, dernek işlemleri, beyanname, bildirimler ve İç İşleri Bakanlığı Hibe Programı ile PRODES konularında da bilgilendirme yapıldı. Program, katılımcıların sorularını sorduğu soru-cevap bölümüyle sona erdi. Bu bilgilendirme toplantıları, İzmir'deki derneklerin daha etkin ve verimli bir şekilde faaliyet göstermesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Editör: Sedef Didem Ezme