İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı ve inşaat çalışmaları başlayacak. Buca'da Şirinyer ve Kemer istasyonları arasına "Lale Mahallesi" istasyonu, Çiğli'de ise Egekent ve Ulukent istasyonları arasına "Katip Çelebi Üniversitesi" istasyonu yapılacak.

İzmir'e 136 kilometrelik bir hat kazandıran İZBAN'a, yeni istasyonlar ekleniyor. Konak ve Çiğli'de yer alacak olan iki istasyonun yapımı için 3 Nisan'da yapılan ihaleyi kazanan 3 El Grup Enerji Madencilik İnşaat A.Ş. ile sözleşme imzalandı. Buca ve Çiğli bölgelerine iki yeni İZBAN istasyonu inşa edilecek.

Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında yer alacak olan Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu, özellikle Lale ve Küçükada mahallelerinde yaşayanların toplu ulaşımını kolaylaştıracak. Egekent ile Ulukent istasyonları arasında konumlanacak Katip Çelebi Üniversitesi İZBAN istasyonu ise Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerinin sakinleri ile üniversite öğrencilerine hizmet verecek.

Yer teslimi sonrasında başlayacak olan imalat çalışmaları 18 ay içinde tamamlanacak. Bu süreçte, İZBAN'a entegre olacak iki yer üstü İZBAN tren istasyonunun yanı sıra zemin iyileştirmeleri, kaba inşaat, ince işler, mekanik ve elektrik imalatları, kataner deplasmanları ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Menderesli iş insanı Cemal Altun'dan engelli çocuklara destek çağrısı Menderesli iş insanı Cemal Altun'dan engelli çocuklara destek çağrısı

Türkiye'nin en uzun banliyö hattı olan İZBAN, 2010 yılında Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. Ardından Torbalı'ya uzatılan hat, son olarak Tepeköy - Selçuk arasındaki bölümle genişledi. Selçuk İstasyonu'nun devreye girmesiyle birlikte hat 136 kilometreye ulaştı ve istasyon sayısı da yeni istasyonların eklenmesiyle 43'e çıkacak.

Kaynak: BÜLTEN