Yeni belediye başkanlarının özgeçmişleri ise şöyle:

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY KİMDİR?

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olan Cemil Tugay, 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van’da dünyaya geldi. İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı. 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı. 1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı. Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı. Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. 2011 yılında CHP İzmir il BYKP sağlık komisyon üyesi olarak parti çalışmalarına katıldı. 2012-2016 yılları arasında, İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği Özel Hekimlik Kolu yürütme kurulu üyeliği ve 2 dönem TTB Kol Başkanlığını yürüttü. 2013-2014 yıllarında CHP İzmir İl Ar-ge Kurulu üyeliği ve ardından başkanlığını yaptı. 2014 yılında Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi ve 1 yıl süreyle Kent Konseyi’nde çalıştı. 2015 yılında Genel Merkez atamasıyla CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda önce Bilişim Sorumlusu, daha sonra seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı. 2016 yılında önce, Karşıyaka İnönü Mahallesi delegesi, daha sonra ilçe kongresinde seçilerek CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda, STK ve Meslek Odalarından sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 1 yıl boyunca bu görevde bulundu. 2017-2018 yıllarında Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve görev yaptı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR

 Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 1976 yılında İzmir Karşıyaka ilçesinde doğmuş olup, Uşaklı baba ve Manisalı annenin iki çocuğundan biridir. İlköğretimini Piyale İlkokulu’nda, ortaöğrenimini ise Bayraklı Ortaokulu’nda tamamladı. Başarılı bir lise eğitimi sonrasında üniversite sınavlarında Türkiye sıralamasına girdi. Ailevi sebeplerden dolayı İzmir’de okuması gerektiği için 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih etti. Hukuk eğitiminin ardından Tuzla Piyade Okulu’nda vatani görevine başladı. Daha sonra asteğmen olarak Siirt - Eruh, Şırnak -Yağızoymak’ta görev yaptı. Çeşitli hukuk bürolarında çalıştıktan sonra kendi hukuk bürosunu açtı. Atık kabloların geri kazandırılması konusunda uluslararası düzeyde çalışmalar yaptı. Çevre Bakanlığı ile çalışmalar yaparak, Türkiye’de ilk defa bu konu ile ilgili lisans aldı. 2007 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından çevre sağlığına verdikleri katkıdan dolayı “Çevre Ödülü”ne layık görüldü. Bu konuyla ilgili yurtdışında da çalışmalarına devam etti ve tesisler kurdu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Aliağa Belediye Başkanı seçilen Acar, bu göreve 31 Mart 2019 tarihinde ikinci kez seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BEYDAĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAKİR BAŞARAN KİMDİR?

1979 doğumlu Veteriner Hekim Şakir Başaran lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesinde tamamladı. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisinde Meclis Üyesi olarak siyaset hayatına başladı. 2019 yılında 2 dönem Beydağ Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Veteriner Hekim Şakir Başaran evli 2 çocuk babasıdır.

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI ONUR YİĞİT

1984 İzmir doğumlu olan Onur Yiğit, Celal Bayar Üniversitesi, İşletme Bölümü'nü tamamladı. İzmir 1. bölgede yer alan birçok özel sağlık kuruluşunda, kurucu üyelik ve yönetici olarak görev aldı. 2002 yılında, 18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak başlayan siyasi hayatına şu an, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Büyükşehir Meclisi Encümeni olarak devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Onur Yiğit, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANI DAVUT SAKARSU  

1971 doğumlu olan Davut Sakarsu, Bayındır’da başladığı öğrenim hayatını Tire Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 2004 yılında parti üyeliği ile siyasi hayatına başlamış ve 2008 yılında İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 1998 yılında başladığı iş hayatında, 2023 yılına kadar birçok farklı Sivil Toplum Kuruluşunda başkanlık yaparak önemli görevlerde yer almıştı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI İRFAN ÖNAL 

1985 doğumlu olan İrfan Önal, Evli Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü mezunudur. Önal, evli ve iki çocuk babasıdır. Siyasi hayatına 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları’nda başlamıştır. 2006 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri olan Önal, 2011 – 2013 yılları arasında 3 dönem CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. İrfan Önal, 2014 yılında CHP Parti Meclisi Üyesi seçilmiştir. 2019 Yerel Seçimlerinde ise Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Önal, aynı zamanda Bayraklı Belediyesi’nde Encümen Üyesi ve Meclis Başkan Vekilliği, Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Komisyon Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER EŞKİ KİMDİR?

3 Haziran 1986 yılında doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. *Yaşar Üniversitesi’nde Enerji Hukuku ve Ege Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisanslar yaptı. Yenilenebilir enerji üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları sekreterliği yaptı. TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası’nda iki dönem oda yöneticiliği ve TMMOB üst kurul delegelikleri yaptı. Amatör Futbol kulübü yöneticiliği deneyimi bulunurken yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 18 yaşından beri Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği bulunmaktadır. Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen Sendikası’nda 2021-2023 tarihleri arasında şube başkanlığı yaptı. Evli ve bir kız çocuk babasıdır. 

BUCA BELEDİYE BAŞKANI GÖRKEM DUMAN

27 Haziran 1988 Buca doğumlu olan Duman, İlkokul’u Meşkure Şamlı İlköğretim Okulu, Liseyi ise Betontaş Anadolu Lisesi’nde okudu. Celal Bayar Üniversitesi, İnşaat Teknolojisi Bölümü mezunu olan Dumana ayrıca, Anadolu Üniversitesi, İşletme Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu. Üniversite eğitimi sürecinde aile şirketinde inşaat faaliyetlerinde çalışarak deneyim kazandı. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra kendi mimarlık ofisini açarak serbest meslek hayatına adım attı. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak siyasi kariyerine başladı. 2020-2023 yılları arasında CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ve değerlerine bağlı olarak siyasi çalışmalar yürüttü. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak siyasi kariyerine başladı. 2020-2023 yılları arasında CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ve değerlerine bağlı olarak siyasi çalışmalar yürüttü. Mimarlık alanındaki eğitimi ve iş deneyimleriyle Buca'da iş hayatına devam ediyor. Ailesiyle birlikte Buca'da yaşamını sürdürüyor.  

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÇELİK 

İzmir’in Bergama ilçesinde 1972 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bergama’da tamamladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde araştırma görevlisi oldu. Çalışmalarını bu hastanede devam ettiren Dr. Tanju Çelik yönetim kadrosunda görev alarak Başhekim Yardımcılığı görevini 2003-2005 yılları arasında üstlendi. 2005 yılında doğduğu yer olan Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne tayin oldu. Bergama Devlet Hastanesi`nde 5 yıl görev yaptı. Bu dönemde Bergama Lisesi Mezunları Derneği Başkanlığı gibi sosyal projelerde yer aldı. Aralık 2009 yılında Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla göreve başladı. Üniversite bünyesinde Senato üyeliği ve Başhekim Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. Ağustos 2012 yılında yeniden İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev alıp 2013 yılında başasistanlık sınavını kazanarak Başasistan oldu. Dr. Tanju Çelik, 2015 yılında AK Parti’den milletvekili adayı olmuş ve seçilememişti. Çelik siyasi kariyerine 2023 seçimleri öncesinde CHP’de devam etme kararı almış ve milletvekili aday adaylığı başvurusu yapsa da aday gösterilmemişti. Çelik bu kez şansını Bergama Beleidye Başkan Adaylığı’ndan yana denedi ve Çelik başkan adayı olmuş oldu.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI LAL DENİZLİ

Lâl Denizli, teknik direktör Mustafa Denizli ve Çiğdem Kayalı'nın kızı olarak 20 Kasım 1991'de dünyaya geldi. İlkokulu Fransız Piyer Loti İlköğretim Okulu'nda okudu. Gençlik yıllarında Odatv'de staj yapan Denizli, CHP Gençlik Örgütü'nde görev aldı. Üniversitede, siyasal bilimler eğitimi aldı. 2017 yılında yakın arkadaşı Deniz Köletavitoğlu Ügümü ile Dela Event adında bir organizasyon şirketi kurdu. 2024 yerel seçimleri için uzun yıllar gençlik örgütünde görev aldığı CHP'den Urla Belediyesi Başkan aday adayı olmuştu.

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI ONUR EMRAH YILDIZ

1986 yılında İzmir’in Çiğli ilçesinde doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2009 yılından itibaren 3 yıl boyunca çalıştığı aile şirketinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 2019 yılında Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. Birçok konuda örnek çalışmalara imza attı. Onur Emrah Yıldızevli ve 6 yaşındaki 2 çocuk babasıdır.

DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI ADİL KIRGÖZ

1969 yılında Dikili’nin Salihler köyünde doğdu. Eğitim hayatına Salihler İlköğretim Okulu’nda başladı. Ortaokul ve lise eğitimini Dikili Lisesi’nde tamamladı. Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında Dikili’de inşaat malzemeleri sektöründe hizmet veren Kırgöz Yapı Malzemeleri şirketini kurdu. Ardından inşaat, lojistik, zeytincilik ile ilgili sektörleri de şirketinin bünyesine kattı. 2009-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgütü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi.  2019 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan adayı oldu. Almış olduğu % 57.7 oy oranı ile Dikili tarihinde seçmenin en çok oy verdiği başkan olarak hizmete başladı.  Bergama Ticaret Odası, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dikili Ziraat Odası, Dikili Şoförler Odası  ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Aynı zamanda Dikili Yelken Kulübü ve Dikili’yi Sevenler Derneği kurucu üyesi, Çiftçi Malları Koruma Derneği yönetim kurulu üyesidir. 2019 yılından beri Dikili Belediye Başkanlığı görevini yürüten Adil Kırgöz, evli ve bir kız, bir erkek çocuk babasıdır.  

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI SANİYE BORA FIÇI

Foça-Gerenköy de 1967 yılında doğan Fıçı, ilk ve orta öğremini Gerenköy’de , lise öğremini Menemen kız meslek lisesinde tamamladı. Halen Gerenköy’de ikamet etmekte. Evli ve 2 erkek çocuk annesi olan Fıçı  1987 yılında Karşıyaka Halk eğitim merkezinde iş hayatına başladı. 2000 yılında MEB Özel Bora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini açtı. Merkezimizde Zihinsel Engelli Bireylere Destek Eğitimi verilmektedir. 2009 yılında İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi olarak seçildi. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 3.dönemdir meclis üyeliği görevini yürütmekte... İzmir Ticaret Odası Sağlık Eğitim Vakfı Denetim Kurulu Üyeliği Türkiye Odalar Borsalar Birliğine bağlı İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyeliği, Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği yüksek istişare kurulu üyeliği yapmakta. Ayrıca sektörel bazda Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği kurucusu. Partinin çeşitli kademelerinde(Mahalle ve il delegeliği )görevleri aldı. 2015 yılında İzmir İl Kadın Kollarına atanarak Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu dönemde partinin kadın kolları olarak bir ön seçim ve iki genel seçim çalışmalarını yürüttü. Cumhuriyet Halk Partisinin 09 Şubat 2020 tarihinde 37. Olağan İzmir İl kongresinde çarşaf liste seçim yöntemi ile seçildi. İş dünyasından,Kent konseylerinden ayrıca CHP Foça ilçe örgütünden sorumlu başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL IŞIK 

12 Kasım 1965 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinin Yalnızağaç Köyü’nde doğdu. İlkokulu Yalnızağaç Köyü’nde, orta okul ve liseyi 1983 yılında Kars’ta okudu. Lise eğitimi sonrasında iş yaşamına atılan Ünal Işık yüksek eğitimini dışarıdan okuyarak sürdürdü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi bölümüne kayıt yaptıran Işık 1985 yılında muhasebe mesleğine başladı. Özel sektörde çeşitli kuruluşlarda muhasebe elemanı, muhasebe şefi, muhasebe müdürü ve mali işler müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2005 yılında Serbest Mali Müşavir Belgesi’ni alan Ünal Işık 2010 yılında da kendi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosu’nu açtı. Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçi sertifikasına da sahip olan Ünal Işık 2014 yılında CHP Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi seçildi. Işık 2014-2019 dönem ve 2019-2024 dönem Gaziemir Belediye Meclisi Üyeliği görevine devam etmektedir. Ünal Işık evli ve iki çocuk ve bir torun sahidir.  

GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜNAY 

1962 yılında Malatya’da dünyaya gelen Mustafa Günay, temel eğitimini tamamladıktan sonra 1985 yılında kamuda göreve başlamıştır.2005 yılında siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi üye kaydını yaptırarak başlamış ve birçok farklı alanda görev yapmıştır.  Günay, 2010 yılından bugüne kadar Güzelbahçe Belediye Başkanlığı Yardımcısı olarak Güzelbahçe’ye hizmet etmiştir.Mustafa Günay evli ve 2 çocuk babasıdır.

KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI HELİL İNAY KINAY 

1977 Uşak doğumlu olan Emine Helil İnay Kınay, orman mühendisi bir baba, devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak eğitimimi ülkenin farklı kentlerinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kınay yine anı üniversitede yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra kamuda çevre mühendisi olarak 23 yıl görev yaptı. Kınay Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 14 Mayıs seçimlerinde ise ayrıca milletvekili adayı olarak CHP listelerinde yer almıştı.  

KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI İLKAY GİRGİN ERDOĞAN 

1971 yılında İzmir’in Karaburun ilçesinde doğan İlkay Girgin Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde birçok farklı alanda görev alan İlkay Girgin Erdoğan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimlerinde Karaburun’un ilk kadın Belediye Başkanı oldu. İlkay Girgin Erdoğan evli ve bir çocuk annesi.

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI BEHİCE YILDIZ İŞÇİMENLER 

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Uluslararası İşletmecilik bölümünde yüksek lisans yapmıştır. İş kadınıdır, çeşitli ticaret ve sanayi meslek odaları, sağlık ve eğitim vakıflarında kurucu üyedir. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evlidir, iki çocuk annesidir. 

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TÜRKMEN 

DYP'den 10 yıl boyunca Ulucak'ta belediye başkanlığı yapan Türkmen, 2009 yılında MHP'den belediye başkanı adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti. Siyasi kariyerine AK Parti'de devam eden Türkmen 2014 seçimlerini kazanan AK Partili Arif Uğurlu döneminde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Türkmen, görev döneminin son dönemlerinde partisinden istifa edip CHP'ye üye olmuş ve 2019 seçimlerinde CHP'den belediye başkan aday adayı olmuştu. Rıdvan Karakayalı'nın aday gösterildiği ve seçim kazandığı süreçte Türkmen, belediye meclis üyesi olarak seçilmişti.

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANI ERMAN UZUN

10 Aralık 1991, İzmir doğumlu olan Erman Uzun, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Erman Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongre delegelikleri, iki dönem Narlıdere Gençlik Kolları Yöneticiliği görevlerinde bulunmuş, 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir. Meclis Üyeliği sürecince, dört yıl boyunca Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü olarak görev almıştır. İş yaşamına, Gazetecilikle başlayan Erman Uzun, Turizm sektöründe iş yaşantısına devam etmektedir. İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyesidir.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YETİŞKİN

İsmail Yetişkin, 1976 yılında Seferihisar’da doğdu.  Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan Yetişkin Seferihisar Asil Nadir Lisesi’nden mezun olduktan sonra 27 yıl boyunca partide bilfiil Gençlik Kolları ve İlçe Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Aktif iş hayatına tarım ve ticaretle başlayan İsmail Yetişkin uzun yıllar Seferihisar’ın simgesel yeri Dutlaraltı’nda esnaflık yaparak iş hayatına devam etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda %52’lik oyla Seferihisar Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Yetişkin evli ve iki çocuk babasıdır.   

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU 

İzmir’de 1981 yılında doğan Filiz Ceritoğlu ilk, orta ve lise eğitimini Selçuk’ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans ve Özel Hukuk alanında yüksek lisans yaptı. 2007’den beri Selçuk’ta avukatlık yapan Ceritoğlu, 2008’de CHP’ye üye oldu. 2009 ve 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde meclis üyesi olarak seçilen Ceritoğlu, 2009-2014 yılları arasında Hukuk Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, Eğitim, Spor ve Kültür Komisyonu üyelikleri, Encümen üyeliği ve Divan Katipliği givi görevleri üstlendi. Ayrıca 2010 yılında kurduğu Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği’nin kurucu başkanı ve halen başkanı olarak toplumsal eğitim esaslı çalışmalara katkı sunmaktadır. Ceritoğlu, 2019 seçimlerinde ise Selçuk Belediye Başkanı seçildi.

URLA BELEDİYE BAŞKANI SELÇUK BALKAN 

1984 yılında Urla'nın Yağcılar köyünde doğan Balkan, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Urla'da tamamladı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı.  Urla Belediyesinde 2 dönem Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon başkanlığı yaptı. 2010 yılından beri Urla'da mimarlık yapmaktadır. 2012-2018 yılları arasında Mimarlar odası Urla Temsilciliği görevini üstlenmiştir. Urla'nın Yağcılar köyünde ikamet eden Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKA'nın birlikte yürüttüğü "Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi projesinde" Urla ve Yarımada için çalışmıştır. Ayrıca, İYTE ile "Kırsal Soylulaştırma" ve "Urla'nın Sağlıklı ve Sürdürülebilir biçimde Gelişmesi için Planlama ve Mimari Önceliklerin Saptanması" projelerinde yer alarak çalışmalar yapmıştır. Selçuk Balkan; ODTÜ mimarlık fakültesinde öğretim üyesi Mimar Pınar Gökçınar Balkan ile evli olup, çiftin Çağla isimli bir kız ve Mehmet Çınar isimli bir erkek olmak üzere iki çocukları vardır. İyi derecede İngilizce bilen Balkan, YADEM Çevre Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme derneklerinin aktif üyesidir.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK 

CHP Gençlik Kolları'dan çeşitli görevlerde bulunmuş olan Çiçek, Menderes'te Cüneytbey Mahallesi muhtarlığı görevini yürüttü. 2022 yılında Fark Yaratan Muhtarlar Yarışması’nda ‘’ doğa ile uyum, kapsamlı atık yağ’’ projesi ile 1300 muhtar arasından birincilik elde etti. 2020-2022 arası Menderes Kent Konseyi Kurucu Başkanlığı görevinde de bulunan İlkay Çiçek, halen Muhtarlar Dernek Başkanlığı görevini de sürdürüyor.

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI AYDIN PEHLİVAN 

31 Temmuz 1977 tarihinde Menemen'de dünyaya gelen Aydın Pehlivan, Selanik göçmeni bir ailenin ikinci çocuğudur. İlkokulu Kubilay İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Menemen Lisesi'nde tamamladıktan sonra lise eğitimini Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi'nde aldı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1997 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra Menemen Belediyesi'nde işe başladı, ancak 3 ay sonra işten çıkarıldı.  Aydın Pehlivan, 13 Ocak 2021 tarihinde Menemen’de başkan vekili olarak göreve başladı. Filiz Hanım ile evli olan Aydın Pehlivan’ın Ece adında bir kızı bulunmaktadır.

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TURAN 

2 Kasım 1975 tarihinde Ödemiş-Konaklı’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitimini Konaklı’da, lise eğitimini Ovakent’te tamamladı. Tarım Faaliyetlerinin yanı sıra Konaklı Belde Belediyesi Meclis Üyeliği, 2019-2023 yılları arası Ödemiş Belediye Meclisi üyeliği, Ödemiş Belediye Başkanvekilliği ve parti içerisindeki birçok farklı alanda çeşitli görevlerde bulundu. 2019-2023 yılları arasında Ödemişspor Kulübü ikinci başkanlığı görevini yerine getirdi.

KİRAZ BELEDİYE BAŞKANI NASUH COŞKUN 

CHP’nin Kiraz Belediye Başkan Adayı Nasuh Coşkun, Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi mezunu. Coşkun, Kiraz’da hayvancılık işiyle uğraşıyor. Coşkun, Kiraz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak 2023 yılında güven tazeledi. Coşkun, aday adaylık başvurusunu 9 Aralık’ta partisinin ilçe başkanlığına teslim etmişti. Coşkun’un 29 Aralık’ta adaylıktan çekildiği belirtildi. Coşkun evli ve iki çocuk sahibi.

KINIK BELEDİYE BAŞKANI SEMA BODUR 

1966 yılında Kınık’ta doğan Sema Bodur çocukluk yıllarını Kınık’ta geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Kınık’ta tamamladı. Aile işlerini üstlenerek ticari hayata atıldı. Bir süre sonra memuriyeti nedeniyle 1991 yılında İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bu görev boyunca Türkiye ve uluslararası şampiyonluklarında antrenör olarak görev yaptı. Görev süresi içerisinde yüzlerce lisanslı sporcuyu yetiştirdi. Bölge ve çevresinde birçok kulüp kurup profesyonel lige çıkardı. 2011 yılında Gençlik Spor Bakanlığı’ndan emekli olan Sema Bodur ara verdiği ticari faaliyetlerine bünyesinde çalışan 400 kişilik bir ekiple inşaat, emlak, tarım, hayvancılık ve mobilya sektöründe Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir. Sema Bodur, evli ve bir çocuk annesidir. Bodur, partisinin ilçe başkanlığına 2 Aralık’ta adaylık başvurusunda bulundu.

Emek ve Dayanışma Bayramında Buca Belediyesi'nden Güçlü Mesajlar Emek ve Dayanışma Bayramında Buca Belediyesi'nden Güçlü Mesajlar

KONAK BELEDİYE BAŞKANI NİLÜFER ÇINARLI MUTLU 

18 Ekim 1968’de Yunanistan mübadili bir ailenin kızı olarak Tire’de doğan Mutlu İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu. Üniversite öğrenimini tamamladıktan mimari proje ve uygulama işlerinde çalışan Mutlu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Ege Mimarlık Dergisi yayın sekreterliği de yaptı. Nilüfer Çınarlı Mutlu 2000 ile 2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yaptı. Mutlu İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinde de görev aldı.

TORBALI BELEDİYE BAŞKANI ÖVÜNÇ DEMİR 

1984 yılında doğdu. İlkokulu Torbalı’da okuduktan sonra orta ve lise öğrenimine İzmir’de devam etti. Fen Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversite yıllarında müzik, folklor, yüzme, dans, satranç gibi birçok sosyal kulüpte aktif olarak görev aldı. Bilardo kulübünün de kurucu üyesidir. 2 yıl Koç Üniversitesi Beşiktaş kulübünün başkanlık görevlerini üstlenip aynı yıllarda Üniversiteli Beşiktaşlılar Grubunun Ege Bölgesi Başkanlık görevini icra etti. Akademik olarak 1 yıl boyunca üzerinde çalışmış olduğu “Step Counter” adlı projesi Dünya’nın çeşitli üniversitelerinde düzenlenen proje yarışmalardan davet aldı. Aynı zamanda ev otomasyonları ile ilgili bir takım çalışmalarda bulundu. Askerlik görevini bitirdikten sonra Atalarının izinden giderek bunca yıl edinmiş olduğu bilgi ve birikimlerini doğup büyüdüğü Torbalı ilçesinin gelişmesi için kullanmak amacı ile Torbalı’ya dönme kararı aldı. Şu an Torbalıda aktif olarak mühendislik mesleğini icra etmektedir ve Yaşar Demir ile beraber Demir Ev Yapı İnş. Ltd. Şti. firmasının kurucu üyesidir. Evli ve iki çocuk sahibidir. Demir, partisinin ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olarak yola çıkmıştı. Demir, kürsüde ilçe başkan adaylığından vazgeçip belediye başkan adayı olacağını söylemişti. Demir, dosyasını 27 Kasım tarihinde partisinin ilçe başkanlığına teslim etti.

TİRE BELEDİYE BAŞKANI HAYATİ OKUROĞLU 

CHP’nin Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu, Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO'da Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. Aslen Tireli olan Okuroğlu, geçmiş dönemde CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın yanı sıra 2019 yılında İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevinden ve partisinden istifa edip CHP’ye geçti. Okuroğlu; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış Ticaret, Ege Üniversitesi İktisat, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimleri bölümlerini okudu. Okuroğlu, Mali Müşavirlik Limited Şirketi’nin kurucu sahibi olarak da bir şirketi var.

Editör: Nurican ALBAYRAK