İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP Fest-İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark'ta her gün on binlerce kitapseveri ağırlamaya devam ediyor. Fuar, "Çocuk Edebiyatı" ana temasıyla gerçekleşiyor ve yayınevlerinin stantlarına büyük ilgi görüyor. Kitapseverler, beğendikleri yazarlardan imzalı kitaplar alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

İzmir’de sanatta yeni dönem | Kültürpark Atlas Pavyonu'nda sanat rüzgarları esiyor İzmir’de sanatta yeni dönem | Kültürpark Atlas Pavyonu'nda sanat rüzgarları esiyor

Ayrıca, Türkiye'de ilk defa İzmir Kitap Fuarı'nda gerçekleştirilen "It's a Girl Thing!" projesi de dikkat çekiyor. Bu proje, kadınların toplumdaki etkileşimini artırmayı hedefliyor ve çeşitli alanlarda ilham verici konuşmacıların yer aldığı oturumlar düzenliyor. Fuarın üçüncü gününde en çok ilgi gören konuklarından biri Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Prof. Dr. Şengör, büyük çoğunluğu gençlerden oluşan topluluğa, milli mücadele yıllarını, Atatürk’ün askeri ve yöneticilik dehasını, Cumhuriyet kazanımlarını anlattı. Kariyer, moda, sanat, spor, mental sağlık ve sosyal sorumluluk gibi çeşitli konularda uzman isimlerin katıldığı oturumlar, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.

İZKİTAP Fest'e girişlerin ücretsiz olduğu belirtiliyor ve etkinlik, 28 Nisan 2024 tarihine kadar her gün 10.00 - 21.00 saatleri arasında devam edecek.

Editör: Sude Kula