Ekonomik olmayan hatlarda servisler kaldırılarak kamu bütçesine katkı sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, kamu kurumlarında çalışan personelin işe gidip gelmesinde kullanılan servisler yerine, tasarruf sağlamak amacıyla ekonomik olmayan hatlarda servislerin kaldırılacağı ve bu hatlarda çalışanlara toplu taşıma kartı verileceği belirtiliyor.

Tasarruf Önlemleri Kapsamında Ulaşım Giderleri Kontrol Altına Alınıyor:

Geçtiğimiz yıl 3 kat artan ulaşım giderleri, kamu kurum ve kuruluşlarını da tasarruf tedbirleri almaya yöneltti. Bu kapsamda, ihtiyaç fazlası makam araçlarının satışa çıkarılması ve ekonomik olmayan hatlarda servislerin kaldırılması gibi adımlar atılacak.

Büyükşehirlerde İlk Uygulamaya Geçirilecek:

Günlük bir gidiş-dönüş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilmesinin maliyet açısından daha avantajlı olacağı öngörülüyor. Uygulamanın ilk etapta büyükşehirlerde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Konu Meclis'te | İzmir'de '90 Dakika' tartışması Konu Meclis'te | İzmir'de '90 Dakika' tartışması

Memurların Giderleri de Tasarruf Paketinde:

Kamu çalışanlarının servislere olan bağımlılığını azaltmak ve ulaşım giderlerini kontrol altına almak, enflasyonla mücadele kapsamında atılan önemli adımlardan biri. Memurların da bu tasarruf paketine dahil olduğu ve toplu taşıma kartı kullanmaları yönünde teşvik edilecekleri belirtiliyor.

Editör: Egemen Sayın