Başkan Yıldız Ünsal, bu yıl da kent yaşamını güzelleştirerek çevre düzenlemesine teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. "Yaşam alanlarını güzelleştirerek kentimize değer katan Karşıyakalıları ödüllendireceğimiz yarışmamıza herkesi bekliyoruz" diyen Başkan Ünsal, 5 Mayıs Pazar gününe kadar başvuruların kabul edileceğini duyurdu.

Yarışma, 'En Güzel Balkon', 'En Güzel Bahçe' ve 'En Güzel Apartman Bahçesi' olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenecek. Katılımcılar, 444 1 575 numaralı telefondan başvuruda bulunabilecekler. Ödüllü yarışmada, kent estetiğine katkı sağlayan ve çevreye değer katan balkonlar ve bahçeler seçilecek.

Jüri tarafından yapılacak ziyaretlerde, çiçek çeşitliliği, özgünlük, sürdürülebilirlik, geri dönüşümlü malzemelerin kullanımı, aydınlatma ve sulama sistemleri gibi kriterlere göre puanlama yapılacak. Her kategoride ilk 3'e girenler, törenle ödüllendirilecekler. Karşıyaka Belediyesi'nin bu etkinliği, kent sakinlerini çevre bilinci ve estetik anlayışı konusunda teşvik etmeyi hedefliyor.

İzmirli kadınlar "İzmirli İzmir gibidir" projesiyle İzmir'i konuşuyor İzmirli kadınlar "İzmirli İzmir gibidir" projesiyle İzmir'i konuşuyor

“Karşıyakalıları ödüllendirecek”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, geleneksel yarışmanın bu sene de yoğun ilgiyle karşılandığını belirterek, “Kentimizle özdeşleşen En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nı bu yıl 22’nci kez gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Karşıyaka insanının çevresine olan saygı ve sevgisini yansıtan bu organizasyon, aynı zamanda duyarlı yurttaşlarımıza bir teşekkür niteliği taşıyor. Yarışmamızla yaşam alanlarını yeşillendiren ve güzelleştiren Karşıyakalıları ödüllendirecek ve örnek göstereceğiz. Herkesi bu güzel heyecana ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: HABER MERKEZİ