Final kabusunu bu kez yaşamak istemeyen Kaf-Kaf mutlu sona ulaşmak istiyor. Son katıldığı 5 Play-Off'tan eli boş dönen İzmir ekibi, bu kez zinciri kırarak 21 sene sonra ilk kez taraftarına futbolda şampiyonluk sevinci yaşatmak istiyor.

İzmir'in köklü temsilcisi bu finalde 3 finalde de ilk golü atıp öne geçmesine rağmen üst lig hedefini ıskalayan taraf oldu. Karşıyaka, tarihinin en acı finalini 2001-2002 sezonunda Denizli oynanan maçta yaşadı. Karabükspor'u 3-1, Kartalspor’u 4-2 yenerek finale yükselen yeşil-kırmızılı ekip öne geçtiği finalde Adana Demirspor'a uzatmada altın golle 2-1 yenilip 1'inci Lig hayallerini erteledi. Sonraki sezon tarihinin son şampiyonluğunu yaşayıp direkt 1'nci Lig’e çıkan Karşıyaka, 13 sezon aralıksız kaldığı bu ligde 2 kez Play-Off oynamasına rağmen Süper Lig’in kapısından döndü. Ankara’da 2008-2009 sezonunda oynanan Play-Off'ta Boluspor’u seri penaltılarla 3-2 yenip finalist olan Karşıyaka, yine öne geçtiği finalde Kasımpaşa’ya uzatmada 2-1 mağlup olarak Süper Lig hayallerine veda etti.

Ali Koç Açıklamalarda Bulunacak | Kulüpler FIFA’ya Gidecek Ali Koç Açıklamalarda Bulunacak | Kulüpler FIFA’ya Gidecek

Aynı kadroyla Covid-19 pandemisinin yaşanarak liglerin 4 ay durduğu, normal sezonun kalan haftalarının tamamlanmadığı 2019-2020 sezonunda da Play-Off'a adını yazdıran Karşıyaka, Antalya'daki Play-Off finalinde Turgutluspor'la karşılaşan İzmir ekibi uzatmaya giden maçta penaltı atışlarında 7-5 yenilerek 2'nci Lig'e dönemedi.

Editör: Sude Kula