İzmir'de Kemalpaşa Belediyesi'nin çalışan ve gelir düzeyi düşük olan annelere destek olmak amacı ile başlattığı projeyle Gündüz Bakımevlerinin beşincisi Ulucak'ta açıldı. Gündüz Bakımevi'nin açılışında konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "İnsana yapılan yatırım, en güzel yatırımdır. Her yiğidin yoğurt yiyişi vardır. Benim yoğurt yiyişim spor, sanat ve kültür. Dar gelirli insanların yanında olmak, harcamalarına bir nebze yardımcı olmak ve çocuklarına en iyi şekilde eğitmek.  Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gelecek gençlerde, çocuklardadır. Türkiye’mizi kurtaracak olan gençlik ve çocuklardır. Onları iyi eğitirsek, vatana millete saygılı, ailesini, bayrağını seven insanlar olarak yetiştirirsek, ülkemizin bekasını sağlamış oluruz. Çok şey yaptık. İnsana yatırım o kadar önemli ki, bina dikmedik. Binalar gerekli olduğu zaman dikilir" dedi.

I M G 0671


KARAKAYALI ÖNCEKİ YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasını kendisinden önceki AK Partili belediye yönetimini eleştirerek sürdüren Karakayalı, "Daha önce belediyemizin yaptığı binaları görüyoruz. Torbalı yolunda kongre merkezi yapmışlar. Neyin kongresini yapacaklarsa! Kongre merkezinin yanına da iki tane düğün salonu yapmışlar. Bir tarafta erik dalı oynayacaklar, diğer tarafta bilimi tartışacaklar. İçi boş. Öbür taraftan bir tane kültür merkezi yapmışlar. On yıllık yandaşlarına peşkeş çekmişler.  Biz sadece orta katını kullanıyoruz kalanını da yandaşlarına 10 yıllık peşkeş çekmişler. Biz göreve geldiğimizde bütün binanın kirası 32 bin liraydı. Şimdi enflasyonla beraber 60 bin liraya falan geliyor kirası. Orada sadece bir tane burgerci var; 150 bin lira kira veriyor. Yalnızca bir tane dükkan. Hani bunlar derler ya; vatan, millet Sakarya. Allah, din, peygamber. Bunlar Allah’ı dinle aldatan insanlar. Bunlar, 115 bin kişinin verdiği vergilerle yapılan yerin haracını yiyen insanlar. Bunlar da hiçbir şey yok. Bunlar seccadeyi koltuğunun altına alıp cumaya giderler. Öbür taraftan götürürler. Sizlerin hakkını yiyorlar. Daha 3-4 sene yiyecekler. Bina yaptık, bunu yaptık. Bunlar böyle. Geçen dönemde devletin bin günde, bin gölet projesi vardı. Devletin Su işleri Genel Müdürlüğüne gitim 9 tane gölet sözü aldık. Üç tanesini yaptık. Ömrüm yetmedi. Daha yedi sekiz tane daha yapacaktık. Ondan sonra hiç bir şey yapmadılar, üzerine düşmediler. Şimdi göletin oraya gittiler etrafını satın aldılar. Oraya bir parça bir şey yaptılar. Bütün hepsini kapattılar. Vilalar, oteller, şunlar bunlar. Bunlar siyasetin zengini olmak için yapan insanlar. Allah'a şükür biz öyle bir şeyimiz yok. Siyaseti halk için yapan, paran için yapmayan ve insanların mutluluğu için yapan insanlarız biz. O şekilde geldik, o şekilde de gideceğiz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın" diye konuştu.

Yeni Türkü Konseriyle Bornova'da 1 Mayıs Heyecanı Yeni Türkü Konseriyle Bornova'da 1 Mayıs Heyecanı

ÖNCE EĞİTİM

Gündüz Bakımevi'nin beşincisinin açıldığını kaydeden Karakayalı, ay sonuna kadar iki tane daha açılacağını belirterek belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti. Karakayalı, "Bin öğrencimiz arkadaşlar eğitimde fırsat eşitliği yaratarak dershane hizmeti alıyor. Dışarıdaki bir dershanenin maliyeti bir öğrenciye yetmiş bin, altmış bin, kırk bine kadar gidiyor. Bir milyon halkın cebinde kaldı. On üç branşta 2 bin 400 kişiye spor salonlarımızda spor hizmeti veriyoruz. Aşağı yukarı yüz öğretmen çalışıyor bizim belediyemizde. Türkiye'deki birçok ilde bu kadar öğretmen çalıştıran bir belediye yoktur. Yüz çalışanımızın maaşı hesaplayın. Yatırım yapsak çok daha farklı olur. Önce insan, önce çocuk, önce eğitim diyorum" ifadelerini kullandı.

I M G 0744

"BİZİM RUHUMUZDA KUL HAKKI YEMEK YOKTUR"

İlçedeki icraatlerini aktararak konuşmasını sonlandıran Karakayalı, "Hedefimiz; Kemalpaşa'da yoksul insanların çocuklarını okutmak. Durumu iyi olmayan insanlara yardımcı olmak, sosyal belediyecilik budur. Çünkü ben 78 kuşağıyım. Bizim düşüncemizde çalmak çırpmak, haram yemek yoktur. Bizim ruhumuzda kul hakkı yemek yoktur. Biz öyle yetiştirildik. Ölünceye kadar da aynı şekilde devam edeceğim. Fakire, fukaraya, işsize yardımcı olmak vardır. Bizim hedefimiz budur. Bu şekilde olmaya devam edeceğiz. Biz de katakulli yoktur. Siyaseti dümdüz yapacağız. İnsanlarımızsa mutlu etmeye çalışacağız. Ekibim de aynı şekilde. Ben olduğum müddetçe ırk, mezhep, dil, din, şehir hiçbir şekilde tanımayacağız. Bana göre dünyada iki tane insan var; iyi insan, kötü insan. İyi insanla beraber olacaksın, kötü insanı da iyi yapmaya çalışacaksın. Benim felsefe düşüncem hep budur. Bu şekilde de devam edeceğim" dedi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ