Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı 2024 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %40 artarak 465 bine ulaştı. Bu durum, artan borçluluk ve ekonomik zorlukların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere kredi limitlerini artırma müjdesi verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere kredi limitlerini artırma müjdesi verdi

Mart ayında rekor artış

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre, Mart 2024'te yasal takibe intikal eden kişi sayısı bir önceki aya göre de %11 artış gösterdi. Bu artış, Mart ayının son günlerinde yaşanan kur dalgalanmalarının ve artan enflasyonun da etkisiyle gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Kredi kartı ve kredi borçları ayrı ayrı değerlendirildi

2024 yılı Ocak-Mart döneminde, kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı 323 bin kişi iken; aynı dönem için kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı ise 142 bin kişi oldu.

Bireysel kredi bakiyesi de artıyor

Risk Merkezi verilerine göre, Mart 2024 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıl aynı döneme göre %66 artış ile 60 milyar TL'ye ulaştı.

TBB'den uyarı

TBB, kredi ve kredi kartı kullanırken dikkatli olunması gerektiğini, borçlanmadan önce bütçenin ve geri ödeme imkanlarının hesaplanması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi