Yatırımcılar dikkat | Altında yeni hedefler belirlendi! Yatırımcılar dikkat | Altında yeni hedefler belirlendi!

Geleneksel piyasalardaki bilanço dönemine paralel olarak kripto ekosisteminde de çeşitli temaların performansı değerlendirildi. 2024'ün ilk üç ayında memecoin'lerin yanı sıra yapay zeka da yatırımcılarına yüzde 222 kazandırdı.

Gate.io Küresel Büyüme Operasyonları Müdürü Temir Gökalp'e göre, memecoin'lerin bu etkileyici performansı, piyasalardaki belirsizliklerin ve jeopolitik gerilimlerin yol açtığı volatiliteyle ilişkilendirilebilir.

Gerçek dünya varlıklarına yönelik ilgi artıyor

Analizlere göre, memecoin'lerin ardından gerçek dünya varlıklarına dayalı kripto para birimleri büyük bir yükseliş gösterdi. Bu durum, altın, ABD doları gibi geleneksel varlıklara dayalı kripto paraların yüzde 285 getiri sağlamasıyla netlik kazandı.

Yapay zeka ve kripto para birimleri

2024'ün ilk çeyreğinde dikkat çeken bir başka tema ise yapay zeka oldu. Yapay zeka odaklı kripto projeleri, yatırımcılarına yüzde 222 kazandırarak dikkat çekti.

Gökalp, teknolojinin her zaman yeniliğin ve piyasalardaki dönüşümün anahtarı olduğunu vurguladı. Yenilikçi projelerin heyecan yarattığını belirtirken, Gate.io'nun bu yenilikleri yakından takip ettiğini ifade etti.

Kaynak: DHA