Tunceli Belediyesi'nde yaşanan borç tartışmaları devam ediyor. Eski belediye başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, belediyenin borç durumuyla ilgili önemli bir açıklama yapacağını duyurdu. İşte detaylar:

Borç İddialarına Yanıt

Eski Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, belediyenin borç durumuyla ilgili basında çıkan haberlere yanıt verdi. Maçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediyenin borçlarının artışıyla ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Borç Değişim Süreci

Maçoğlu'nun açıklamasına göre, 2019 yılında devraldığı belediyenin borcu 68 milyon TL iken, 2024 yılında bu borcun 230 milyon TL'ye yükseldiği iddia ediliyor. Ancak Maçoğlu, bu iddiaların doğru olmadığını ve konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapacağını belirtti.

Kamuoyuna Duyuru

Sosyal medya paylaşımında Maçoğlu, ''Çeşitli basın yayın organlarında, 2019 yılında Dersim Belediyesini 68 milyon TL borçla devraldığımız, 2024 yılında ise 230 milyon TL borçla devrettiğimize ilişkin haberler çıkmaktadır. Söz konusu haberlere ilişkin ilerleyen saatlerde bir açıklama yayınlayacağım. Kamuoyunun bilgisine.'' ifadelerini kullandı.

''Esnaf Kredilerine Geriye Dönük Zam Kabul Edilemez'' ''Esnaf Kredilerine Geriye Dönük Zam Kabul Edilemez''

Editör: Nurican ALBAYRAK