Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kiraz üreticilerine biyoteknik destek sağlamak amacıyla elma sirkesi dağıtımına başladı.

Turgutlu ilçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Turgutlu İlçe Başkanı, İlçe Tarım Müdürü, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Turgutlu'nun çeşitli mahallelerinde kiraz üretimi yapan çiftçilere toplamda 6 bin 480 şişe elma sirkesi dağıtıldı. Bu destekle çiftçiler, kimyasal kullanmadan kiraz bahçelerinde bulunan kanadı noktalı sirke sineği ile mücadele edebilecekler.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, dağıtımın ardından yaptığı açıklamada, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan desteğin önemine vurgu yaparak, çiftçilerin mahsullerini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde hasat edebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Akın, bundan sonraki süreçte de çiftçilerin yanlarında olacaklarını ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Emeklileri dolandıran suç örgütüne 6 ilde operasyon | 14 Gözaltı Emeklileri dolandıran suç örgütüne 6 ilde operasyon | 14 Gözaltı

Manisa'da kiraz üreticilerine yapılan bu biyoteknik destek, hem üretimde verimliliği artırmayı hem de çevre dostu bir tarım uygulamasının yaygınlaşmasını sağlayarak sürdürülebilir tarımı desteklemektedir.

Editör: Egemen Sayın