Evlerin vazgeçilmezi, olmazsa olmaz merdiven çeşitleri Evlerin vazgeçilmezi, olmazsa olmaz merdiven çeşitleri

Mayıs ayında birçok özel gün var. Bunlar hangileri? 1 Mayıs, 19 Mayıs, 25 Mayıs... Peki Mayıs ayında bu üç önemli günden farklı özel günlerimiz var mı? İşte sizin için Mayıs ayında kutlanan özel günler;

1 Mayıs - İşçi Bayramı (1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü): Dünya genelinde işçi haklarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadele eden işçilerin anısına kutlanır. 1886'da Chicago'da gerçekleşen Haymarket Olayları'ndan sonra işçi sendikaları tarafından başlatılmıştır.

19 Mayıs - Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: Türkiye'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı gün olarak kutlanır. Aynı zamanda Türk gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır.

22 Mayıs - Dünya Biyoloji Günü: Biyolojinin önemini vurgulamak ve biyoloji bilimine ilgiyi artırmak amacıyla dünya genelinde kutlanır. Charles Darwin'in doğum günü olan bu tarih, biyoloji bilimine katkıları nedeniyle anılmaktadır.

25 Mayıs - Afrika Günü (Afrika Kurtuluş Günü): Afrika kıtasında birçok ülkenin bağımsızlığını kazandığı ve bağımsızlık mücadelesinin önemli adımlarının atıldığı bir tarihtir. Özellikle Afrika Birliği tarafından kutlanır.

31 Mayıs - Dünya Sigara Bırakma Günü: Dünya genelinde sigara kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve sigarayı bırakma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanır. Sağlık örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenir.

Editör: Nurican ALBAYRAK