Önümüzdeki ay Seattle'da tanıtılacak yeni nesil ARM işlemcili Windows dizüstü bilgisayarların Apple'ın M3 işlemcili MacBook Air'lerini geride bırakacağı iddia ediliyor.

Microsoft, ARM işlemcili yeni nesil bilgisayarlarıyla Apple'ı geride bırakmayı hedefliyor. Önümüzdeki ay Seattle'da yapılacak etkinlikte tanıtılacak yeni Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modelleri, Snapdragon X Elite işlemcilerle donatılacak. Bu işlemcilerin, Apple'ın M3 işlemcisinden daha yüksek performans ve yapay zeka kabiliyeti sunacağı iddia ediliyor.

Microsoft'un ARM İşlemcilere Güveni Tam

Yıllardır Intel işlemcilere bağımlı kalan Microsoft, ARM işlemcilerle yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Yeni Snapdragon X Elite işlemcilerin, istenen performansı sağlayacağına inanan Microsoft, bu işlemcileri Surface cihazlarında ve ARM tabanlı Windows dizüstü bilgisayarlarda kullanacak.

Demolarla Güç Gösterisi

Microsoft, yeni işlemcilerin gücünü gözler önüne sermek için demolar düzenleyecek. Bu demolarda, Snapdragon X Elite işlemcili sistemlerin M3 MacBook Air'den daha hızlı işlemci performansı, yapay zeka kabiliyeti ve uygulama emülasyonu sunduğu gösterilecek.

Artık SMS ile Uğraşmayın! | O Uygulamaya Şifresiz Giriş Dönemi Başladı Artık SMS ile Uğraşmayın! | O Uygulamaya Şifresiz Giriş Dönemi Başladı

Rosetta 2'den Daha Hızlı Emülasyon

Microsoft, Windows'un ARM versiyonunda Rosetta 2'den daha hızlı uygulama emülasyonu sunmayı hedefliyor. Apple'ın Rosetta 2 teknolojisi, Intel işlemcileri Apple'ın kendi işlemcileriyle uyumlu hale getiriyor. Microsoft, ARM'da bu sorunu aşmayı ve daha hızlı uygulama çalıştırma imkanı sunmayı planlıyor.

Yeni Surface Modelleri Yolda

Microsoft, Snapdragon X Elite işlemcili Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modellerini de piyasaya sürecek. Bu modellerin işletmelere yönelik Intel Core Ultra işlemciye sahip versiyonları da sunulacak.

Daha İyi Yayın Kalitesi

Microsoft, ARM işlemcili cihazlarda daha iyi yayın kalitesi elde etmeyi de planlıyor. Bu sayede, video içerik üreticileri ve canlı yayıncılar için daha cazip bir seçenek haline gelmeyi amaçlıyor.

Microsoft, ARM işlemcilerle Apple'ı geride bırakabilecek mi? Bu sorunun cevabı önümüzdeki ay Seattle'da yapılacak etkinlikte belli olacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK