Bu ilginç deneyimi YouTube kanalında paylaşan Black, 10 ay boyunca sokaklarda dilenerek ve geçici işlerde çalışarak para toplamaya çalıştı.

Milyoner YouTuber Mike Black, herkesin 1 yılda milyoner olabileceğini kanıtlamak için ilginç bir sosyal deney gerçekleştirdi. Black, lüks evini ve arabasını geride bırakarak sokaklarda yaşamaya başladı ve 12 ayda 1 milyon dolar biriktirmeyi hedefledi. Deneyini YouTube kanalında videolar aracılığıyla paylaşan Black, ilk aylarda umut verici bir şekilde ilerliyordu.

Hedef: 1 Yılda 1 Milyon Dolar

ABD'li milyoner YouTuber Mike Black, sıra dışı bir sosyal deneyle gündemde. Black, "herkesin 1 yılda milyoner olabileceğini" kanıtlamak için servetini elinin tersiyle itip sokaklarda yaşamaya başladı. 12 ayda 1 milyon dolar biriktirmeyi hedefleyen Black, bu deneyimi YouTube kanalında videolarla paylaşıyordu.

Zorluklar ve Hastalık

Lüks evinden ve arabasından vazgeçerek sokaklarda dilenen ve geçici işlerde çalışan Black, uzun süre aç ve susuz kaldı. Deneyimin zorluklarını videolarında dile getiren Black, ne yazık ki planladığı kadar da kolay ilerleyemedi. Sokaklarda yaşamanın ve parasız kalmanın zorlukları nedeniyle kronik yorgunluk ve çeşitli sağlık problemleri yaşamaya başladı.

10 Ay Sonra Pes Etti

Hastalık sebebiyle deneyimi 2 ay erken sonlandırmak zorunda kalan Black, 10 ayda 64 bin dolar kazanabildi. Hedefine ulaşamamış olsa da azmin gücünü gösterdiğine inanan Black, "sokaklarda yaşamanın hayatımın en zor deneyimi olduğunu, bazen içecek su bile bulamadığımı" itiraf etti.

Farah Zeynep Abdullah yeni imajıyla büyüledi! Farah Zeynep Abdullah yeni imajıyla büyüledi!

Deneyden Sonra

Black, üç ayda kiralık bir ev tutmayı başardı ve girişimci ruhuyla sosyal medyadan para kazanmaya başladı. Deneyiminin birçok kişiye ilham verdiğine inanan Black, "herkesin zorlukların üstesinden gelip hayallerini gerçekleştirebileceğini" göstermek istediğini söylüyor.

Sosyal Medya Tepkileri

Black'in deneyimi, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kimileri Black'in cesaretini takdir ederken, kimileri de deneyimin gerçekçi olmadığını savundu. Black'in videosu, yoksulluk ve gelir eşitsizliği gibi önemli konularda da farkındalık yarattı.

Editör: Nurican ALBAYRAK