Bu karara yanıt olarak Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Başkan Yalım ise bu açıklamaya karşılık olarak sosyal medya üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

"Komşu ilçemiz Gediz Belediye Başkanı Sayın Necdet Akel'in, hem Murat Dağı'na hem de tarhanaya sahip çıkması bizleri sevindiriyor. Ancak, kendisinin bizi takip etmesi ve taklit etmeye çalışması, işi ehli olanlardan öğrenme gayreti içinde olduğunu göstermektedir ki bu durum bizi rahatsız etmemektedir.

Uşak'ın coğrafi işaret olarak tescilli Tarhanası, bizim için büyük bir değerdir. Dolayısıyla, bu değerimizle ilgili düzenleyeceğimiz festivalin neden rahatsızlık yarattığını anlamış değiliz. Temmuz ayında gerçekleştireceğimiz Tarhana Festivali'nde Gediz Belediyesi'ne ait stant taleplerine de her zaman yardımcı olacağımızı belirtmek isterim.

Uşaklılar Rahatlayacak: Akıllı Duraklar Geliyor! Uşaklılar Rahatlayacak: Akıllı Duraklar Geliyor!

Keşke, ortak değerlerimizi tanıtabilmek ve işbirliği yapabilmek için el birliğiyle hareket edebilseydik. Bu, memleketimiz adına daha faydalı olabilirdi. Ayrıca, Murat Dağı gibi ortak bir değerimiz için yapılan çalışmalarda Gediz Belediyesi'nin yanımızda olmasını umardık.

Uşaklı ve Gedizli hemşerilerimiz, Murat Dağı'nı korumak için yaptığımız eylemlere destek verirken, Gediz Belediyesi'nin de bu konuda daha aktif olmasını beklerdik.

Ancak, yine de bu açıklamanın talihsiz ve acemice olduğunu düşünüyoruz. Ortak değerlerimize yönelik her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirtiyor, kolaylıklar diliyorum."

Kaynak: BÜLTEN