İzmir'de üst üste iki hayati maç oynayacak olan Altay bunlardan ilkinde sezonun en güzel futbolunu oynayarak Tepecikspor'u 5-1 mağlup etmeyi başardı. Skorda oluşan farkla birlikte oyuncuların saha içinde 90 dakika boyunca hırslı ve mücadeleci bir oyun sergilemeleri Altay'ı sevenleri gelecek için umutlandırdı.
Futbol tanrısı bazı günler adaletli davranmasa da bugün hak eden oyunculara ödüllerini verdi. Oyunda kaldığı süre boyunca sürekli koşan Yunus; son haftalarda hep daha fazlasını ortaya koyan Mustafa Cevahir; savunmada savaşçılığı ile taraftarın kalbini kazanmayı başaran Muhsin ve yıllardır patlama yapmasını beklediğim, her şeyine kefil olduğum Abdülkadir, hak ettikleri golleri buldular. Son iki hafta apayrı bir kimlikle sahada yer alan Aytaç Kara'ya da umarım gelecek hafta Şarlıurfaspor maçında gol atmak nasip olur.

***

Hakem üçlüsü neyse ki maçın neticesine etki edemedi. Yaptıkları çok açık hataları art niyetlerine değil yetersizliklerine bağlamak istiyorum. MHK bu ligde de büyük mücadelenin olduğunu göz önüne alarak ve bu ligin takımlarının emeklerinin gasp edilmemesi adına daha deneyimli hakemleri kritik mücadelelerde görevlendirmelidir.
Göreve geldiği günden beri soğukkanlı şekilde sıkıntılara çözüm bulan; altyapı oyuncularına şans veren Ekrem Al, eldeki kadrosuyla elinden geleni yapmaya devam ediyor. Bugün tribündeki taraftarı tatmin eden futbolla onları tekrar şampiyonluk için umutlandırmayı başardı. Bu sonuçtan sonra bu hafta sonu oynanacak Şanlıurfaspor karşılaşmasının önemi daha da arttı. Bu maça sadece futbol takımı değil; camia büyükleri, yerel yöneticiler, milletvekilleri ve İzmir basını da en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Çünkü rakip karşımıza bu şekilde gelecek.