14 Şubat'ta meydana gelen olayda, bankanın İzmir Para Grup Merkezi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gültekin Varol ile diğer meslektaşları para nakli yaparken, yanlarına yaklaşan yüzü bereli bir kişi içinde 150 bin lira olan para torbasını alıp kaçtı. Para Grup Merkezi önünde gerçekleşen kapkaç olayında görevini gerektiği şekilde yerine getirmedikleri gerekçesiyle güvenlik görevlileri Gültekin Varol, Mesut Durgunlu ve şoför Naci Ertem’in iş akitleri feshedilirken güvenlikçiler Ahmet Yılmaz ile Halim Aktaş’ın da emekli edildikleri ortaya çıktı.

Gültekin Varol tazminatsız işten çıkarıldığını öğrenince, avukatı Seyit Ahmet Akyüz'e başvurdu. Avukat Seyit Ahmet Akyüz, müvekkilinin işe iadesi için 11'inci İş Mahkemesi'nde dava açtı. Akyüz dava dilekçesinde, müvekkilinin haksız yere işine son verildiğini ve bu güne kadar görevini layığı ile yerine getirdiğini, işverenine karşı ne bir savunma verdiğini, ne de bir uyarı cezası almamasına rağmen, iş akdinin 15 Şubat'ta feshedildiğini belirtti.

'PARALAR SİGORTALI, BANKANIN ZARARI YOK'


Bu olay gerekçe gösterilerek olayda ihmali bulunduğu gerekçesi ile müvekkilinin işten atıldığını belirten Avukat Akyüz şöyle dedi:

"Olay yerinde bulunan diğer güvenlikçiler Ahmet Yılmaz ile Halim Aktaş emekli edilmiş, Mesut Durgunlu ve şoför Naci Ertem de işten el çektirilmiştir. Hırsızlık olayının gerçekleşmesinde müvekkilin nasıl bir kusuru olduğunu anlamak mümkün değildir. Müvekkil, Halim Aktaş isimli güvenlik görevlisinin kusuru nedeniyle sorumlu tutulmaktadır. Çuvallarda bulunan paraların tamamı sigortalı olduğundan kapkaç olayında bankanın bir zararı doğmamıştır."

Avukat Seyit Ahmet Akyüz, ayrıca mahkemeye olayın meydana geldiği anda çekilen güvenlik kamerası görüntülerini de delil olarak sundu.

Polis, güvenlik kameralarından yola çıkararak geçtiğiniz günlerde şüpheli olarak A.K. ve A.B.'yi yakalamış, ancak iki şüpheli mahkemede delil yetersizliğinden serbest kalmıştı.