İstanbul’dan özel uçakla Kayseri Erkilet Havaalanı'na gelen Abdullah Gül’ü burada Kayseri Valisi Orhan Düzgün, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Ak Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Kayseri bağımsız milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kardeşi Macit Gül, oda, dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanları karşıladı. Karşılamada, 4 yaşındaki Kübra Okan, Gül’e çiçek verdi.

Burada soruları yanıtlayan Abdullah Gül, siyasete dönüp döneceğine ilişkin bir soruya, “Şunu söylemek isterim ki zaman zaman görüyorum, yeni parti falan gibi söylemler. Bunların hiç birinin aslı yoktur, hiçbiri doğru değildir. Ben daha önce de söyledim. Bütün bunlarla ilgili açıklamaları da yaptım" dedi. Gül, ülkeyi ve milleti temsil etme onurunu yaşadığını, bu yolda ilk adımın Kayseri'den başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı yapan bir kişinin nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranacağını hatırlatan Gül, "Dolayısıyla şu anda arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Bütün arkadaşlarımıza, hükümetimize sayın cumhurbaşkanı arkadaşıma her zaman daha çok başarılı olması için herhangi bir şekilde ihtiyacı olursa tabi ki desteği vereceğim" dedi.
Editör: Haber Merkezi