Bozüyüklü sporcular Türkiye 3'üncüsü oldu Bozüyüklü sporcular Türkiye 3'üncüsü oldu

2016-2017 sezonun başında İran ekibi Persepolis’ten Çaykur Rizespor’a bedelsiz olarak transfer olan Mehdi Taremi, eski takımının taraftarlarının ve ailesinin geri dönmesi için baskı yaptığını öne sürerek izin almadan Türkiye'den ayrılmıştı. Konuyu FIFA'ya taşıyan Çaykur Rizespor, davayı kazanmış ve FIFA tarafından Mehdi Taremi'ye 4 ay futboldan men cezası verilmiş, İran ekibi Persepolis'e ise iki dönem transfer yasağı cezası konulmuştu.

PORTO'YA TRANSFER OLDU

Cezasının bitmesinin ardından sırasıyla Katar ekibi Al-Gharafa SC ve Portekiz ekibi Rio Ave'de oynayan 31 yaşındaki İranlı golcü, 2020'de 4,73 milyon euro karşılığında Porto'ya transfer oldu.

SİMENO INZAGHİ TRANSFERİ RESMEN AÇIKLADI

Sezon bitmeden şampiyonluğu ilan eden Inter 35. hafta karşılaşmasında Sassuolo'ya deplasmanda tek golle mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Inter'de teknik direktör Simone Inzaghi yeni sezonun ilk transferini açıkladı.

32 MAÇTA FORMA GİYDİ

Bu sezon Porto ile 32 maça çıkan Mehdi Taremi, 9 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. İran Milli Takımının da değişmez oyuncusu olan 31 yaşındaki futbolcu 82 maçta 45 gol ve 19 asist kaydetti.  Taremi'nin güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro.

Editör: Adnan Karabulut