Cildin kendini yenileme hızı zaman geçtikçe azalır. Kolajen üretimi yavaşlar ve cilt elastikiyetini kaybeder. Bu nedenle cilt sağlıklı ve güzel görünümünden uzaklaşır. Böyle durumları düzeltmede pek çok yöntem kullanılırken, son zamanlarda geliştirilen ameliyatsız iple yüz germe tekniği önem kazanmaya başlamıştır. Örümcek ağı estetiği olarak da bilinmektedir.

İple yüz germe işlemi, ince iğneler kullanılarak yapılan bir uygulamadır. İğneler içine PDO (polydioxanone) isimli, zararsız ve zamanla eriyebilen ameliyat iplerine benzeyen ipler yerleştirilir. Bu özel birleşim, ciltte sarkma, kırışıklık ve çizgilerin olduğu yerlere enjekte edilerek cilt altına yerleşmesi sağlanır. Yerleştirilen bu ipler, hiç bir yan etkide bulunmadan ve zarar vermeden uygulandığı bölgede kan dolaşımını artırır. Kolajen üretimi hızlanır ve onarımı sağlayacak hücreler çalışmaya başlarlar.

Lokal anestezi uygulanarak yapılan bu işlem 1 saat kadar sürmekte olup uygulanması kolay bir işlemdir. İşlem bittikten sonra kişi günlük yaşamına dönebilir. Bu işlemde herhangi bir iz kalmaz. Uygulamadan sonra deri de kızarmalar ve küçük morluklar olabilir. Bu durumlar bir kaç gün içerisinde geçer. Uygulamadan hemen sonra yapılan işlemlerin etkisi görülebilir. En iyi görünüm 1 ay sonra görülmeye başlanır. 6 – 8 ay içerisinde ipler emilir ve 2 yıl kadar kalıcılığı olur. Uygulamadan sonra, duş alınmasında ya da denize girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. İşleme zarar vermez. Uygulamadan 2 hafta kadar kişi mimik hareketlerine dikkat etmelidir. Daha kalıcı sonuçlar elde edilir.

İple yüz germe genelde 35-50 yaş arasındaki kişilerde, orta yüz bölgesi yanaklar gibi yerlerde oluşan sarkmalarda, oluşan kırışıklıklar, çökmeler, çizgilerin düzeltilmesinde kullanılan etkili bir yöntem olup, ilerlemiş seviye de olan sarkmalarda kullanılmaz ve etkisi görülmez.

Diğer uygulamalara göre klasik işlemlere göre daha çabuk ve iyileşmesi süresi olmayan pratik bir yöntemdir. Toplam maliyeti, diğer uygulamalara göre daha uygun olup, birçok uygulamayı içermektedir. 

Detaylı Bilgi :

Dr. Servet Karayün