Botoks, diğer bilinen adı '' Botulinium Toksini '', ''Clostridium Botulinum'' adlı bakterinin ürettiği toksinlerdir. Bu toksinler işlenip botoks adlı ilacın ortaya çıkmasıdır.

Botoks, kaslara giden ya da organlara giden sinirlerin iletimini geçici bir süre keserek sinirin ulaştığı bölgelerin işlevini azalmasını ve kaybolmasını sağlarlar.

Yıllar boyu kullanılan mimik hareketleri, kırışıklıkların ve çizgilerin oluşmasını sağlar. Güneşin etkileri, yaş ve cinsiyet, cilt ve kaş yapısı kırışıklıkların seyrini değiştirebilmektedir.

Alın, göz çevresi, kaş arası, ağız çevresi, burundan ağız kenarına kadar olan bölge kırışıklıkların olduğu yerlerdir. Bu kırışıklıklar kişiyi olduğundan daha yaşlı bir görünüm ve kızgın bir ifade verir.

Botoks işlemi, kırışıklık ve çizgilerin olduğu yerlerde ki kaslara ince ve özel iğnelerle ilacın enjekte edilmesiyle yapılır. İlaç, enjekte edildiği yerde sinir sistemi iletiminin belli bir süre engellenmesidir. Botoks, uygulandığı bölgedeki kırışıklıkların ve çizgilerin yok olmasını sağlar. Daha sonraları oluşabilecek kırışıklıkların da engellemesini sağlar. Kişi daha genç ve güzel bir cilde sahip olur.

Botoks sadece uygulandığı bölgeyi etkiler ve o bölgede kalır. Vücudun diğer bölgelerini etkilemez. Amerikan ilaç araştırma dairesi FDA tarafından onaylanmış olup tüm dünya da bir zararı olmadan kullanılan bir tedavidir. Ağrılı bir işlem değildir. Enjekte yapıldığı sırada çok az bir acı hissedilebilir. İstenirse anestezik kremler eşliğinde uygulanabilir. 15 – 20 dakikalık bir uygulamadır. Botoks'un kesin etkisi uygulandıktan 1 hafta içerisinde başlar ve yaklaşık olarak 6 ay kadar devam etmektedir. Etkisi geçtikten sonra tekrar uygulanabilir. İşlem sayısı arttıkça botoks'un etki süresi de uzar. 1 yıla kadar etkisinin devam ettiği görülmüştür.

Etiketler : Ankara Botoks

Hiperhidroz (aşırı terleme) hastalığında ter bezlerine iletim veren sinirlerin botoks ile engellenmesiyle oluşur. Küçük iğnelerle enjekte edilen botoks sinir iletiminin engellenmesiyle kişinin aşırı terleme rahatsızlığı engellenmiş olunur. Ortalama 6 ay kadar bir etkisi vardır. Etkisi azaldıktan sonra tekrar uygulanabilir ve kalıcılığı daha uzun süreli olabilir. Aşırı terleme tedavisinde kullanılan botoks'un uygulandığı kişilerde terleme % 83 lere kadar azalırken % 90 larda memnuniyet görülmüştür.

Detaylı Bilgi : Terleme Tedavisi

Editör: Haber Merkezi