Zamanla artarak  belirginleşmeye devam eden bu çizgilerin ve kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında botoks uygulaması kullanılmaktadır. Botoks denilen madde uzun yıllardır tıp alanında yoğun bir şekilde kullanılmış ve bir bakteri toksininden elde edilmiştir. Uygulamanın 2-3 hafta sonrasında etkisini göstermektedir.

Kaz ayakları, alın kırışıklıkları, burun ucu kaldırma, göz çevresi kırışıklıkları gibi birçok bölgede kullanılabilmektedir. Botoks uygulamasının kırışıklık dışında yoğun olarak tercih edilen ve kullanılan bir diğer uygulama alanı ise hiperhidroz adı verilen aşırı terleme hastalığıdır. Aşırı terleme problemi olan bölgeye normal botoks uygulaması yapılıyormuş gibi uygulanır fakat bu sefer kaslara değil, cilt altına enjekte edilerek uygulanmaktadır bu sayede yoğun gelen terleme uyarıları yavaşlatılır ve terleme normal düzeyde tutulur. Kısa sürede tatmin edici sonuçlar ortaya çıkarması sebebi ile yoğun olarak kullanılmaktadır. En fazla koltuk altında, ellerde ve ayaklarda görülmektedir.etkisi ortalama olarak 8-12 ay kadar görülmektedir ve sadece işlem yapılan bölge üzerinde etkisini göstermektedir.


Uzun yıllardan beri tıbbi alanda kullanımına devam edilen botoks maddesi güvenilirdir ve ciddi bir yan etki ortaya çıkarmamaktadır. Botoks maddesi kalıcı olarak vücutta kalmamakta ve etkisini kaybederek zamanla yok olmaktadır. Etkisinin geçici olması güvenilirliğini artırdığı gibi aynı zamanda ortaya çıkabilecek yan etki risklerini de yok etmektedir. Botoks uygulamasında herhangi bir cilt problemi ile karşılaşmamak için uygulamayı alanında uzman hekimlere yaptırmalısınız. Özellikle yüz çevresi hassas ve kaslar küçük olduğu için botoks uygulamasının yüzde daha dikkatli uygulanması gerekmektedir.
Estetik bir görünüme kavuşmak için kullanılan bir uygulama olan botoks uygulamasının amacı ciltteki kırışıklık ve çizgilerin yok olmasını sağlamaktır. Ciltte kırışıklık, sarkıklık gibi problem olan bölgeye ince uçlu iğneler ile botoks maddesi enjekte edilir ve kaslar geçici olarak devre dışı kalır, böylece bu süre içerisinde cilt kendini toparlayarak kırışıklıkların yok olması sağlanır. Botoks uygulaması 3 gün sonrasında etkisini göstermeye başlar ve ortalama olarak 2-3 ay gibi bir süre boyunca etkisini korur. Bu süreden sonra ise botoks maddesi etkisini kaybedeceği için uygulamanın tekrar edilmesi gerekmektedir. Ayrıca uygulamanın düzenli periyotlarda tekrar edilmesi botoks uygulamasının kalıcılığını artırdığı gözlemlenmiştir, 12 ay'a kadar etkisini gösterebilmektedir. Uygulama süresi ortalama 10-15 dk sürmektedir. Uygulamanın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylı olması ve kısa sürede tatmin edici sonuçlar ortaya çıkarması sebebi ile yoğun olarak tüm dünyada kullanılmaktadır.

Mikro ince uçlu iğneler yardımıyla uygulanması sebebi ile ağrı yok denecek kadar azdır ve uygulama sırasında anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır. Uygulamayı yaptıran bazı hastalardan alınan bilgiye göre uygulama sırasında rahatsız etmeyecek derece yanma hissi oluştuğudur.

Botoks uygulamasından sonra ciltte herhangi bir ize rastlanmaz ve hasta günlük yaşantısına devam edebilmektedir. Uygulamadan sonra botok uygulaması yapılan bölge üzerinde kaşıma, masaj, ovuşturma gibi eylemlerden kaçınılmalı ve uygulamanın 4 saat ardından duş alınması gerekmektedir.

Gebelik yada emzirme döneminde olan bayanlara herhangi bir yan etki görülmese de botoks uygulaması yaptırması tavsiye edilmemektedir. Uygulamanın ardından aspirin gibi kana etki eden ağrı kesici ilaçların kullanılmaması gerekmektedir. Aksi taktirde beklenmeyen ve tatmin edici olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir.

5-6 saat gibi bir sürenin ardından cildinizi ılık su ile yıkayabilir ve herhangi bir makyaj ürününü kullanmaya devam edebilirsiniz. Uygulamanın mutlaka plastik cerrah ve dermatologlar tarafından uygulanması gerekmektedir, aksi taktirde kızarıklık, şişlik, morluk gibi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Sağlığınız ve güzelliğiniz için gösterdiğiniz önemi, mutlaka doktor tercihinizde de gösteriniz.
Uygulamada fazla doz uygulanması yada bir hata sonucunda ciltte kızarıklık, morluk ve şişlikler görülebilir, bu yüzden uygulamanın  sadece alanında uzman hekimler tarafından yapılması gerekmektedir.