Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulma da diğer eski, acılı ve zor olan yöntemlere göre daha kolaydır. İşlem sırasında kişi çok az bir acı dışında başka bişey hissetmez. Eski yöntemler de kalıcı sonuç elde edilmezken, lazer epilasyonda kalıcı ve kesin çözüm elde edililir.

Lazer epilasyonda kullanılan cihazlar tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış lazer ışınlarına sahiptirler. Yani sadece hedef dokuyu etkiler. İç organları ya da çevresinde bulunan diğer dokulara zarar vermez. Soğutma sistemi kullanılan lazerler cilde zarar vermezler. Hedeflenen dokuda etkili olurlar. Lazer epilasyonun amacı ; hedeflenen tüy köklerine lazer ışınları verip hasar görmesi sağlanır. Tüyler zamanla dökülür ve çıkmayacak hale gelir. Böylece tekrar çıkması kalıcı olarak engellenir. Lazer ışınlarının dozu doğru ayarlanmalıdır. Yanlış ayarlanan dozlar da ciltte yanıklara, lekelere neden olabilir ve zarar verebilir. Bu yüzden bilinçli ve uzman kişilerin uygulaması gerekmektedir. Lazer epilasyon ve cihazları hakkında bilgisi olmayan kişilerin işlem yapmaması gerekir.

Bakınız : İstanbul Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, açık cilt rengine ve koyu kök ve gövdeli tüylerde daha çok etkilidir. Cilt rengi açık olduğundan lazer ışınları tüy kökünü etkilerler, etrafındaki dokulara zarar vermezler.

Lazer epilasyon işlemi, vücudun göz bölgesi hariç her yerinde uygulanmaktadır. Yüz bölgesinde uygulama yapılırken gözlerin korunması gereklidir. Lazer ışınları zarar verebilir.

Lazer epilasyonda, uygulama yapılacak bölgeye gerekirse lokal anestezik kremler uygulanabilir. Bu yöntemle, kişinin işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmesi engellenir. Uygulama yapılan bölgeye göre de işlem süresi değişmektedir. Küçük bölgelerde daha az zaman giderken, geniş bölgelerde uzun zamanlar harcanabilir. Lazer epilasyon ortalama 6 seans sürer. Fakat kişinin tüy yapısı, tüylerin büyüme evreleri farklı olduğu için seans sayısı değişebilir. Azalabilirken uzamasıda mümkündür. İşlemlerden sonra yan etki olarak kızarıklık, şişlik görülebilir. 1 saat içerisinde geçer.

Lazer epilasyonda kullanılan cihazlar farklıdır. Bunlar ;

  • Alexandrite lazer : 755 nm dalga boyunda

  • Diod lazer : 810 nm dalga boyunda

  • Nd:Yag lazer : 1064 nm dalga boyunda

Detaylı Bilgi : Shambala

Editör: Haber Merkezi