Bebek sahibi olamayan milyonlarca insan farklı çözü yollarına gitmektedir. Günümüzde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da teknoloji hızla gelişmektedir. Konuyla ilgili olarak üreme organlarında yaşanan sorunlar için her geçen gün daha fazla çözüm üretilmektedir. Bu sayede insanlar giderek daha kolay çocuk sahibi olabilmekte ve cinsiyet seçimi gibi önceden belirlenen genetik özellik avantajına sahip olabilmektedir. Her ne kadar bazı ülkelerde bu uygulama bazı tartışmalara neden olsa da bunu belirlemek isteyenlerin sayısı da pek azımsanmayacak ölçüdedir. Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi, yaşanan sorunların çözümü için geliştirilmiş birçok farklı tedavi sunmaktadır. Yumurtalık dondurma, tüp bebek sperm ve yumurtalık nakli gibi tedavi yöntemleri sayesinde daha etkili ve hızlı şekilde çocuk sahibi olmak mümkündür. Çiftlerin ideal koşullarda istenen ve belirlenen yöntemle bebek sahibi olmaları adına Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi tarafından ciddi bir çalışma yapılmaktadır. Tedavi uygulama çeşidine göre ve bireysel özelliklerin de etkisiyle çoğu zaman olumlu sonuçlar elde edilmektedir.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi yenilenmeyi seven ve devamlı gelişme çabasında olan bir merkezdir. 2012 yılında bu merkez, kapasitesini geliştirmiş genetik laboratuarını kurarak cinsiyet seçimi uygulamasını gündeme getirmiştir. Bu sistem sayesinde bebek sahibi olmak isteyenler önceden belirleme şansına sahip olmaktadırlar. Bu uygulama aynı zamanda bebeğin sağlığı ile ilgili de fikir vermektedir. Bebeğin sağlıklı olması ve cinsiyet seçimi erkenden belirlendiği için oldukça dikkat çekici bir uygulamadır. Bu uygulama birçok ülkede yasak olmasına rağmen Kıbrıs’ta on beş seneden bu yana devam etmektedir. Uygulamanın aile planlamasına katkı sağladığı belirtilmektedir.

Lefkoşa’da çok yönlü şekilde tedavi hizmeti veren Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi cinsiyet seçimi uygulaması yanında yumurta ve sperm donasyonu aşılama tedavisi imkânı da sunmaktadır. Başarı oranı merkezde çoğu zaman yükseklerde devam eder. Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi uzman doktorları ve personeliyle özenli bir sağlık hizmeti sunar. Maksimum kapasitede yarar sağlamak, çocuk sahibi olmak isteyen herkes için iyi bir çözüm ortağı olmak Kıbrıs Doğuş Tüp Bebek Merkezi’nin amacıdı.