Esin Gençel- TÜTEV'in İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle bir ilk adım niteliğinde sürdürdüğü projesi tamamlanmak üzere. "İzmir'deki Laboratuar İmkanlarının Araştırılması ve Hizmet Kriterlerine Göre İnternet Ortamından Erişimlerinin Sağlanması" isimli proje uygulamak için laboratuvarı ziyaret ettiklerini belirten TÜTEV İzmir Genel Sekreteri Serkan Cıdır, "İzmir'de test ve analiz hizmeti veren tüm laboratuvarlar ziyaret edildi. Bu laboratuvarların hemen hepsi projeyi çok faydalı gördüler ve projeye dahil oldular. Alan taraması sonucunda, İzmir'de resmi ve özel statüdeki 200 laboratuvarın hizmet verileri alındı ve labbul sitesinin yeni veri tabanına işlenmeye başlandı. Bu sayı toplamın yüzde 95 ini oluşturmakta. Sonuç olarak projede önemli bir başarı sağlandığı ve projenin beklenenden çok daha fazla ilgi gördüğü rahatlıkla söylenebilir. TÜTEV, bu projeyi tamamlanmasının hemen ardından, benzer projeleri Ege Bölgesi ve Türkiye çapında sürdürmeyi ve daha sonra da dünyaya açmayı planlıyor" dedi.

"www.labbul.org" internet adresli proje hakkında açıklama yapan Cıdır, "Ülkemizde birçok test analiz laboratuarı olmasına rağmen ihtiyacımıza ve kriterlerimize en uygun olanları tespit etmekte önemli zorluklar yaşamaktayız. Genel arama motorlarında, girdiğimiz anahtar kelimeler için çıkan ilgili ilgisiz birçok linkin içinde test laboratuarlarını arayıp bulmak  oldukça önemli miktarda zaman kaybına neden olmakta" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine bölümü Öğretim Üyelerinden olan Prof. Dr. Mehmet Zor'un, labbul projesinin danışmanlığını yaptığını ve labbul sitesinin kurucusu olduğunu ifade eden Cıdır, "Labbul sitesinin yazılım ve tasarımı proje kapsamında revize edilerek, çok daha kullanışlı ve hızlı hale getirilmektedir. Sitede test ismine, ürün ismine, test standart metoduna, kurumsal belgeye ve laboratuvar alt yapı imkanlarına göre laboratuvar aranabilmekte,  kriterlere uygun olanlar tek  sayfada listelenebilmektedir. Hedefimiz farklı dillerde yayına geçerek, Labbul sitesini global bir site haline getirmek ve ülkemizin bu konuda söz sahibi olmasına katkı sağlamaktır. Ülkemizde alt yapı imkanları olarak çok iyi seviyede olan laboratuarlarımızın kendi potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmelerinde labbul.org sitesinin çok önemli bir rol oynayacağına içtenlikle inanıyoruz" şeklinde konuştu.