Meme estetiği, burun estetiği ve saç ekimi sık başvurulan ameliyat türlerindendir. Bundan dolayı operasyonlara karar verilmeden akıllarda bazı sorular oluşmaktadır. Ameliyat kelimesi başlı başına kişilerde bir ön yargı ve buna bağlı olarak bir korku yaratmaktadır. İster kadın olsun ister erkek, ameliyata karar vermeden bir ön araştırma yapılması gereklidir. Akıllara gelen sorular, uzman doktorlara danışılarak cevapları alınmalıdır. Alanında uzman doktor ve ekipmanları gözlemlenmelidir. Gerekirse önceden ameliyat olan kişilerle diyaloga girilmelidir. Ancak unutulmamalıdır ki her kişi ayrı bir bireydir ve her vücut farklıdır. Her vücudun verdiği tepkiler farklı olacaktır. Bir kişide oluşmuş bir komplikasyon sizde de oluşacak diye bir kaide bulunmamaktadır.

Meme estetiği hakkında sıkça sorulan soruların cevaplarını incelemek gerekirse,

©Meme protezleri silikondan yapılmaktadır. Silikonlar inert denilen maddelerdir ve vücudunuzla kesinlikle reaksiyona girmez. Uzun yıllar boyunca şekli ve yapısı bozulmadan vücudunuzda taşıyabilirsiniz.

©Meme protezleri kanser yapmaktadır gibi son derece yanlış bir algı söz konusudur. Bu kesinlikle yanlıştır.

©Meme protezinden sonra rutin gerçekleştirilmesi gereken kontroller vardır. 40 yaş öncesinde meme ultrasonu 40 yaş sonrasında ise mamografi yanı meme MR teknikleri uygulanmaktadır.

©Meme protezi yerleştirme sonrasında zamanla memelerde protezin gereğinden fazla büyük kullanılmasından kaynaklı sarkmalar oluşabilmektedir.

Burun estetiği ameliyatlarında sıkça sorulan soruların cevapları aşağıdaki gibidir,

∞Burun ameliyatı esnasında kemikle ilgili büyük oranda bir işlem yapılacaksa genel anestezi yapılmaktadır.

∞Doktorunuz kulak burun boğaz uzmanı veya plastik cerrah olabilir. Ancak uzmanlara göre plastik cerrahlara ameliyat olmanız daha mantıklı olacaktır.

∞Ameliyat sonrası tampon konulması gerekecek durumlar mevcuttur. Burun içerisinde ciddi bir işlem yapılmışsa gerek olabilmektedir. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte tamponlar silikon şeklinde olmakta ve acı duyulmamaktadır. Bu nedenle nefes almada da güçlük yaşamayacaksınız.

Saç ekimi hakkında verilmiş cevaplar ise şu şekildedir,

®Saç ekimi lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır.

®Saçlar ekim işleminde 15 gün sonra dökülmeye başlayacaktır. İlk saçlarınız ekim işleminde 3 ay sonra çıkmaya başlayacak ve 6. Ayın sonuna doğru ekilen saçların %75’i çıkmış olacaktır.

®Operasyonun birinci yılının dolmasıyla ekilen saçların tamamı çıkmış olacaktır.

®Saçlar öncelikle zayıf ve kırılgan yapıda çıkacaktır. Ancak zamanla kendi saç formunuza ulaşacak ve kalınlaşacaktır.  Operasyonlar hakkında detaylı bilgiyi http://www.fbmestetik.com adresinden alabilirsiniz.