Sakal bakım yağı, içeriğindeki yağların kalitesi ve seçimiyle önemli bir konudur. Bir sakal yağı, her şeyden önce sakalın gereksinim duyduğu bütün vitamin ve mineralleri karşılayabilmeli ve onun sağlıklı olarak büyüyebilmesini sağlayabilmelidir. Sakal yağı seçimi, hafife alınacak bir konu değil, aksine karizmatik sakallarımızın geleceği için dikkat etmemiz gereken önemli bir konudur. Sonuçta her bulduğumuz yemeği nasıl yemiyorsak, satılan her sakal yağını da sakal bakımı için kullanmamamız gereklidir.

Sakal yağı, çoğu kanının aksine sadece yıpranmış ve dökülmeye başlamış sakallar için uygulanmaz. Sakal bakım yağı, bir tedavi biçimi değil, sakal bakımının bir parçasıdır. Sakal bakımı da zaten sakalların bu evreye gelmemesi ve sağlıklı bir halde kalması için düzenli olarak yapılan bir işlemdir. Düzen bozulursa sakal da bozulur! Birkaç santimlik sakallar bu konuda daha toleranslı olurken, boyu 10-15 santimetreye yaklaşmış süper karizmatik sakallar için bakım kaçınılmaz bir gereksinimdir.

Öncelikle içerisindekiler açıkça yazılı, CE onaylı, kendini koruyabilecek şekilde kapalı bir tasarıma sahip, kıvamı su gibi olmayan hafif yoğun bir sakal yağı tercih edilmesi gereklidir. Piyasada “sulu yağ” diye tabir edebileceğimiz bir ton ürün mevcut olup, bu ürünlerin sakal yağı ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Siz yüzünüze sulu yağ sürmek istiyorsanız durum başka tabii ki… Üstelik bir faydası olmadan vereceğiniz paralar da cabası…

Sakal yağı kullanımı ise oldukça basittir. Birkaç kere avuç içine sıkılan sakal bakım yağı, avuçlar ovuşturularak yayıldıktan sonra sakallara ve sakal diplerine iyice yedirilir. Masaj yapılarak yedirilmesi, yağın cilt ve kıl kökleri tarafından emilmesi için oldukça önemlidir. Bundan sonrası sabırla uygulanacak diğer bakımlar ve harika sakallar! Ayrıca sakal yağı, antibiyotik gibi sabah akşam kullanılan bir şey değildir, 2 veya 3 günde bir düzenli olarak kullanmanız yeter de artar bile. Alacağınız 1 kutu sakal yağı size muhtemelen aylarca yetecektir.

Sakal Baba sakal bakım yağının içerisinde Tatlı Badem, Jojoba, Kayısı Çekirdeği, Bergamot, Greyfurt, Sedir Ağacı, Biberiye ve E Vitamini Yağı bulunmaktadır. Bu muhteşem karışım, sakalınızın bütün biyolojik gereksinimlerini karşılayarak mükemmel bir sakal bakımı sağlar. Ayrıca spreyli tasarımıyla ihtiyacınız olduğu kadar ürünü dışarıya çıkarır, içerisindeki yağları kapalı tasarımı sayesinde uzun süre mükemmel bir şekilde korur. O halde haydi bakıma!

 

Editör: Haber Merkezi