Cilt bölgesinde toparlanma, kaş kaldırma ve ince çizgilerin giderilmesi gibi etkileri vardır. Bu etkilerin dışında deri sarkmalarının giderilmesi, selülit tedavisi, bölgesel incelme gibi de etkileri bulunmaktadır. Hafta bir kez olması şartı ile 4 ile 6 seans arası uygulanabilen saten yüz germe uygulaması oldukça rahat uygulanabilmekte ve herhangi bir anestezik işleme gerek duyulmadan uygulanabilmektedir. Cilt dokusu üzerinde biriken ısı etkisi sayesinde kısa süre içerisinde değişiklikler görülebilmekle beraber, genellikle bir aydan sonra yeni kollagen üretiminin tetiklenmesine bağlı, kalıcı sonuçlar net görülebilmektedir.


Radyofrekans uygulaması ile saten yüz germe işlemi çok uzun zamandır cildin sıkılaştırılması ve bölgesel yağlanmanın azaltılması için sıklıkla kullanılmaktadır. Eskiden beri var olan bu teknolojinin yeni versiyonu olan fokuslu radyofrekans etkili ve daha net nokta atışları ile hedef dokuda istenilen sonuçlara ulaştırabilmektedir.

Cilt yüzeyinde kısa süre içerisinde oluşan saman alevine benzer bir ısıtma yerine, ciltte depolanabilen rezerv bir ısınma sağlamaktadır. Uygulama sonrasında da ciltteki ısı bir süreliğine devam etmektedir. Kollagen üretiminin en etkin sağlandığı yöntemdir. Oluşturulan bu uyarı ne kadar güçlü olursa, ona bağlı olarak üretimde çok daha güçlü olacaktır. Yani tüm cilt yenileme işlemlerinde olduğu gibi uyarılma sonucu etkinin gerçek sonuçlarını görebilmek için tamir sürecinin tamamlanmasını beklemek gerekmektedir.

Saten Yüz Germe Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Saten yüz germe uygulaması en sık; kırışıklık ve sarkma gibi alanlarda kullanılmaktadır. Pek çok uygulamanın tehlikeli olması sebebi ile yaklaşamadığı göz çevresine daha yakın noktalara uygulama yaparak, göz kapağındaki sarkmalar, ince kırışıklıklar için kullanılabilmektedir. Uygulamanın etkili olduğu başka bir kullanım alanı ise; vücuttaki bacaklar, kollar, karın bölgesindeki sarkmalar ile selülit ve bölgesel yağlanma, selülit alanlarıdır. Kullanım alanları ile ilgili detaylı bilgi için; saten yüz germe eskişehir sayfasını inceleyebilirsiniz.

Saten yüz germe, en sık olarak yüzdeki sarkma ve kırışıklık alanlarında kullanılmaktadır. Özellikle pek çok uygulamanın yaklaşamadığı göz çevresinde daha yakın noktalara uygulama yaparak ince kırışıklıklar, göz kapağı ile diğer bölgelerdeki sarkmalar için kullanılabilmektedir. Bu bölgelerde de kısmen deride sıkılaşma ve yağda eritme sağlanabilmektedir.

Saten Yüz Germe Uygulaması Güvenilir Midir?

Uygulama son derece güvenilir ve konforludur, cihaz robundaki ısı dereceleri takip edilmekte ve etkin sonuca ulaşıldığı doğrudan görülebilmektedir. Isı artışı sonucunda cilt üzerinde herhangi bir yanık gibi, olumsuz sonuç yaratmamaktadır. Saten yüz germe uygulaması hakkında detaylı bilgi için hekiminiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Saten yüz germe detaylı bilgi için : Dr. Oğuz UÇAR

Editör: Haber Merkezi