Bakım önerilerimiz :
  • Yaz günlerinde cildimizin yapısı biraz daha değişir. Cilt üzerinde kurumalar ve soyulmalar başlar. Cildin daha nemli olması için sürekli krem uygulaması yapılmalıdır. Nemlendirici kremlerle güneş ışınlarının yan etkilerine karşı tedbir alınmalıdır. Yüzümüzde oluşan akne ve lekeler ile kızarıklıkları makyajla kapatmaya çalışmak çok sakıncalıdır. Sığındığımız fondötenler devamlı yüzün değişik tepkiler vermesine neden olur. Bu nedenle yaz günlerinde kapatıcı olabildiğince az tercih edilmelidir. Cildimizin nefes almaya ihtiyacı vardır. Nefes alan cilt daha sağlıklıdır.

  • Yaz günlerinde cilt bakımı yaparken bazı meyvelerin sularını sıkıp kendinize yüz maskesi olarak uygulayabilirsiniz. Özellikle de dut meyvesinin suyu çok yararlıdır. Cildimizin doğal rengine dönmesini sağlar ve cildi onarır. Domates maskesi uygulayarak da cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Doğadan elde edilen meyve ve sebzeler cildimize çok iyi gelerek cildimizi yumuşatır. Yenilen her şey yüze de uygulanabilir. 

  • Her mevsimde uygulanması gereken cilt bakımı, yaz aylarında özellikle yapılmalıdır. Güneşin kırıştırıcı etkisi yoğun olduğundan dolayı güneş altında çok uzun durmamaya özen göstermeliyiz. Bazı zamanlar evde otururken bile nemlendirici kremleri kullanmalısınız.

  • Mevsim değişikliklerinden kaynaklanan durumlar cildimizde aşırı derecede etki gösterir. Bu nedenle gözlerimizi ve cildimizi koruyacak malzemeler mutlaka kullanılmalıdır. Örneğin güneş gözlüğü takarak azda olsa yüzünüzü koruyabilirsiniz. Ön yüzü geniş şapkalar ile de yüzünüze güneş gelmemesini sağlayabilirsiniz.

  • Koyu renk kıyafetler bütün güneş ışınlarını üzerimize çektiği için açık tonlardaki kıyafetler giymek daha doğru olacaktır. Çünkü bu durumdan cildimizde etkilenmektedir.

  • Cildini güneşte bronzlaştırmak isteyen kişiler çeşitli tehlikelere maruz kalabilirler. Bu tehlikelere maruz kalmamak ve cildinizi korumak için güneş altında bronzlaşırken baş kısmınızı mutlaka korumaya çalışmalısınız. Bir şemsiye altında koruyacağınız baş kısmınız, cildinize de fayda sağlar. Böylece yüzünüz güneş ışınlarından etkilenmemiş olur. Önemli olan cildimizi güneşten koruyarak sağlıklı bir bronzlaşma sağlamaktır.

Detaylı Bilgi : ciltvebakimi.net