Baskın niteliğindeki seçim yapıldı.

Saat 19.40; bir yandan sabırsızlıkla seçim sonuçlarını bekliyorum, bir yandan da en geç saat 22:00'a kadar sağlıklı verilerle yazıyı yetiştirme telaşı içindeyim.
Bu seçimde de Gaziemir'de görevliyim. Halen sandıklarda oy sayımı devam ediyor, birleştirme tutanakları henüz İlçe Seçim Kurulu'na gelmedi, ama televizyonda sandıkların % 50'den fazlasının açıldığı, buna göre Recep Tayyip Erdoğan'ın % 50'nin üzerinde bir oy aldığı, HDP'nin baraj altında kaldığı gösteriliyor. Henüz birleştirme tutanakları toplanmadan böyle bir sonuç nasıl açıklanabilir?
Sağlıklı sonuçlar olmadığını bilsem de bir hüzün çöküyor içime.
Yazıyı göndermem gerektiği saate kadar sonuçlar ne kadar netleşecek bilemiyorum, bu seçime yönelik şimdiden söyleyebileceğim iki şey var. Bir tanesi CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin müthiş performansı sayesinde toplumun üzerine örtülen ölü toprağının kalkmış, korku ikliminin dağılmış olmasıdır. Bir diğeri de HDP'nin anahtar parti olması ve haksız yere cezaevinde tutulan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya üzerinden "ketıl" simgesinde olduğu gibi yarattığı güler yüzlü hava ile HDP'ye yönelik sempati. Kim ne derse desin, bence seçim çalışmalarının en başarılıları Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş'tır. Seçim sonuçları ne olursa olsun, Türkiye siyaseti iki ay önceki halinden çok farklı olacaktır. Korkuyu aşmış Türkiye toplumuna, faşist dayatmalar ve deli gömleği giydirme çabaları boşa çıkacak. Bu dahi önemli değil mi? Diğer yandan Muharrem İnce gerçekliği karşısında artık CHP aynı CHP olmayacak, hiç olmazsa yönetim kadrosunun değişeceğini söylemek için derin analizlere ihtiyaç yoktur. Kürt sorununun çözümünde ve Türkiye siyasetinde etkisiz hale getirmek için cezaevine atılan Selahattin Demirtaş şimdi daha güçlü bir siyasi lider halini aldı, açıkçası amaçlananın tam tersi oldu.
Yazıya, sonuçlar çıkmaya başlayınca devam etmek üzere şimdi bir virgül atmak istiyorum.
Artık yazıyı göndermem gerekiyor. Son haberlere göre HDP barajı aşmış görünüyor, Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu halen ilk turda cumhurbaşkanı seçilecek oranda.
Siz bu yazıyı okurken sonuçlar kesinleşmiş olmasa da netleşir. Benim piyango oynamamın bir anlamı yok. Türkiye bu seçimin sonuçlarını da yaşayacak. Görünen o ki çok gergin ve sancılı bir süreç bizi bekliyor. Dileğim bu dönemin demokrasi umudunu yitirmeyeceğimiz şiddetsiz bir dönem olması.