'Yaşlı Amca' ile Gaziemir'de coşku dolu final 'Yaşlı Amca' ile Gaziemir'de coşku dolu final

Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, ilçedeki okullarda sıfır atık eğitimleri düzenleniyor. Bu eğitimlerde, öğrencilere iklim değişikliği, çevrenin korunması, atıkların azaltılması ve geri dönüşüme kazandırılması gibi konularda bilgi veriliyor. Ayrıca, su ayak izi, karbon ayak izi, atık ayrıştırma ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi konular da ele alınıyor. Eğitimler, öğrencilere keyifli bir şekilde sunuluyor ve karşılıklı soru cevaplarla tamamlanıyor. Belediye, yaz tatiline kadar tüm okullarda eğitim çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.

Sıfır Atık3

İlçede yaşayan çocukların çevre, doğa ve iklim değişikliği konularında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla Seferihisar Çevre Muhafızları Platformu kurulmuş durumda. Bu platform, çocukların çevresel problemlerini ifade etmelerini ve çözüm süreçlerine aktif olarak katılmalarını amaçlıyor. Sıfır atık eğitimleri sayesinde platformun üye sayısı da önemli ölçüde arttı ve 69 olan üye sayısı, 157'ye yükseldi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, çocukların çevre bilincini artırmaya yönelik bu çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başkan Yetişkin, "Sürdürülebilir bir çevre için en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar ulaşan çalışmalarımız var. Geleceğimiz, 'Çevre Muhafızlarına' emanet ve bundan gurur duyuyorum" dedi.

Editör: Sedef Didem Ezme