Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasının ardından Saraçhane'de toplanan konfederasyonlar, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri, kutlama yapmak üzere bir araya geldi.

Sabahın erken saatlerinde Taksim'e çıkan yollar polis tarafından kapatıldı ve metro, tramvay, metrobüs ve deniz ulaşımına kısıtlamalar getirildi. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri anmak için Taksim Kazancı Yokuşu'nda bir program düzenledi.

Ekran Goruntusu 2024 05 01 091755 W7Od

Şişli ve Okmeydanı'nda polis müdahalesi sonucunda bir grup gözaltına alınırken, Beşiktaş'ta toplanan kitleye de çevik kuvvet polisleri müdahale etti ve çok sayıda gözaltı yaşandı. İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir grup ise polis müdahalesiyle karşılaştı ve gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Saraçhane'de anma programı düzenleyen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, Kazancı Yokuşu'nda bir anma gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na giderek çelenk bırakan heyet, geçmişte yaşamını yitirenleri andı.

Emeklilere yeni müjde | Bugün itibarıyla yürürlüğe girdi! Emeklilere yeni müjde | Bugün itibarıyla yürürlüğe girdi!

1714542894951 Yeni Proje 6

Unkapanı kemerlerinde de çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılarak güvenlik önlemleri artırıldı. Bu şekilde, Taksim'e çıkma girişimlerinin engellenmeye çalışıldığı görüldü.

Editör: Sedef Didem Ezme