Kirayı ödeyemeyen yaşlıların tek çaresi huzurevi oldu! Kirayı ödeyemeyen yaşlıların tek çaresi huzurevi oldu!

Kılıç, bu durumu "Aziz Nesin'in hikayelerine konu olacak bir dava" olarak nitelendirdi ve derhal soruşturma başlatılmasını talep etti.

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan "40 Ayet" adlı kitapta seçilmiş belediye başkanlarının kötülendiği, kaybedenlerin övüldüğü siyasi içerikli hikayelerin yer aldığını belirtti. Kılıç, bu kitapların ÇEDES projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullara dağıtıldığını ve Müftülükler tarafından görevlendirilen vaizlerin öğrencilere okuttuğunu ifade etti.

Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "ÇEDES ile laik eğitime darbe vuran yeni müfredatla da eğitim sisteminin içinden geçen Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yine ÇEDES adı altında küçücük çocuklarımıza siyasi propaganda yaptı. Foça'da bir vaiz, Müftülük tarafından görevlendirildiği okulda, içeriğinde seçim başlıklı bir hikaye de bulunan ve 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelindeki yerel seçim sonuçlarını hedef alan hikayelerle 40 Ayet adlı kitabı okutuyor."

Kitaptaki "Seçim" başlıklı hikayeye de değinen Kılıç, hikayenin kaybeden bir belediye başkanının yeniden aday olması ve kazanması üzerine odaklandığını aktardı. Bu durumu "laik ve bilimsel eğitime aykırı" olarak değerlendiren Kılıç, kitabın okullarda okutulmasının yasak olduğunu belirtti ve derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

Bu skandalın özellikle çocukların siyasi bir görüşe yönlendirilmesi anlamında ciddi bir suç olduğunu vurgulayan Kılıç, Cumhuriyet düşmanlarının farklı yöntemlerle çocukları etkilemeye çalıştığını ifade etti. CHP'li milletvekili, Adalet Bakanı'na da seslenerek, bu durumun aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme