Cumhurbaşkanı Erdoğan | Haklarını savunmayı sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan | Haklarını savunmayı sürdüreceğiz

Kadınların eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, mevcut uygulamaların kadınları hukuksal açıdan zor durumda bıraktığını belirtti.

Kadınların Soyadı ve Kütük Kaydı Konusundaki Adaletsizlik

Kılıç, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde, kadınların evlendikten sonra kendi soyadlarını kullanabilmesi ve evlendikten sonra kütük kayıtlarının değişmemesi gerektiğini ifade etti. Kadınların, evlendikleri zaman soyadlarını değiştirme zorunluluğu olmadığını ve kütük kayıtlarının erkek eşin kütüğüne geçmesinin eşitsiz bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Anayasa Mahkemesi Kararına Uyum

Anayasa Mahkemesi'nin kadınların soyadı konusundaki zorunluluğu iptal ettiğini hatırlatan Kılıç, mevcut düzenlemelerin bu karara uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, kadınların hukuksal olarak eşit olmadığını ve bu durumun kadın haklarını ihlal ettiğini ifade etti.

Kadınların Eşitlik Talebi

Kılıç, yaptığı açıklamada, kadınların eşit haklara sahip olması gerektiğini ve evlendikten sonra soyadı değişikliği veya kütük kaydı gibi konularda ayrımcılığa maruz kalmamaları gerektiğini vurguladı. Kadınların eşlerinin hemşehrisi değil eşitleri olduğunu belirterek, bu konuda hukuksal düzenlemelerin acilen revize edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kanun Teklifi ve Çağrı

Kılıç, kanun teklifini TBMM'ye sunarak kadın haklarının korunması ve eşitlik ilkesinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Tüm milletvekillerinden ve kamuoyundan bu konuda destek beklediğini dile getirerek, kadınların yaşadığı bu hukuksal eşitsizliğin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Egemen Sayın