Bayraklı Belediyesi kadınların ağırlığı her geçen gün artıyor. Birimlerinde görev yapan müdürlerin üçte ikisinin kadınlardan oluştuğu Bayraklı Belediyesi’nin spor kulübü de bir kadına, Tuğba Ertoktaş’a emanet. Yeni spor alanları yaparak atağa geçmeye hazırlanan Bayraklı Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Tuğba Ertoktaş ve iki kadın yardımcısı ve kendilerine sonuna kadar güvenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı da yanlarına alarak İzmir’de çok ses getirecek projelere imza atmayı hedefliyor.

Kadınlar kolları sıvadı

Belediye yapılanmasında kadınların ön planda tutulduğu Bayraklı Belediyesi’nde Gençlik ve Spor Derneği Başkanlığı Tuğba Ertoktaş’a verilirken dört yardımcısından ikisi yine kadın oldu. Ertoktaş, yönetici Yasemin Masum ve Müjgan Acun’la beraber Bayraklı’da yeni sporcular ve spor merkezleri açmak ve Bayraklı’nın gençlerine spor yaptırmak için kolları sıvadı.

Bayraklılı genç yetenekleri bulacağız

Kadınların yönetimde olduğu Bayraklı Belediyesi’nde görev yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Bayraklı Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Tuğba Ertoktaş, “Belediye Başkanının kadınlara büyük önem verdiği ve güvendiğini bilmek bizi işimize bir kat daha dört elle sarılmamızı sağlıyor. Biz de başkanımızın bize olan bu güvenini boşa çıkarmamak için yönetim kurulu üyesi bayan arkadaşlarım Yasemin Masum ve Müjgan Acun ile birlikte görev yapıyoruz. Şimdi kendimize yeni yönetim olarak hedefler belirledik. Başkanımızın bir yıl içerisinde Bayraklı’ya kazandırdığı spor tesislerine yenilerini ekleyeceğiz. Bayraklı çok genç nüfusa sahip bir ilçe. Biz de bundan faydalanarak yeni spor dalları açacağız. Genel Koordinatörümüz Tuncay Taşpınar da bu konuda çok deneyimli. Böylelikle yetenekli gençleri bulacağımıza inanıyorum. Şimdilik 500 olan sporcu sayımızı katlayacağız. Kısa zamanda adımızı açılışlarla duyuracağız. ” dedi.

Sporcu yetiştiren kulüp olacağız

Eğitim verdikleri spor dallarını arttıracaklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye bünyesinde 5 yüze yakın genç çeşitli spor dallarında spor yapmaya ve eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. Güreş, hentbol, futbol, basketbol ve yüzme gibi spor dallarında yoğun talep alıyoruz. Biz takım olmak yerine sporcu yetiştirmeye daha çok önem veriyoruz. Spora yatırım yapmak, çocuklarımızın gençlerimizin geleceğine yatırım yapmak demek. Gerek spora yönelik alt yapı çalışmalarımıza, gerekse Bayraklı’da yaşayan birbirinden yetenekli çocuklara yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bizler kötü alışkanlıkları olmayan, sağlıklı gençlerin yetişmesini istiyoruz. Bu yüzden Belediye olarak spora büyük önem veriyoruz” dedi.

Fenerbahçe maçına Alman hakem görevlendirildi! Fenerbahçe maçına Alman hakem görevlendirildi!

Bayraklı genelinde spor yapılacak tesisleri arttıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Karabağ, “Ümit Boz spor tesisleri tribünleri etap etap büyüyecek. Bayraklı yıllarca spor, kültürel ve yeşil alanlardan mahrum kaldı. Artık her şey daha da düzenli hale gelecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi