Sezonun ilk yarısında sadece 2 gol atabilen Emmanuel Emenike, Başkan Aziz Yıldırım'ın tepkisini çekti. Yıldırım iddiaya göre Emenike'nin menajerini çağırdı ve Emenike'nin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini aksi durumda başka bir takıma gönderileceğini söyledi.

Emmanuel Emenike'nin isteksiz ve kötü futbolu, Başkan Aziz Yıldırım'ın sabrını taşırdı. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında sadece 2 golü bulunan Nijeryalı futbolcunun, Altınordu maçındaki kötü futbolu Aziz Yıldırım'ı adeta çıldırttı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; sarı-lacivertli kulübün 1 numarasının, dün Emenike'nin menajerini çağırıp Emenike'yi sert bir dille uyardığı öğrenildi. Yıldırım'ın Emenike'ye iletmesi için menajerine "Emenike artık sabrımı taşırıyor. Hoca ona şans verdikçe o geri tepiyor. Onun işi futbol oynamak ve gol atmak. Altınordu maçındaki isteksiz ve mücadeleden uzak futbolu beni rahatsız ediyor. Ya kendisine çeki düzen versin çıkıp futbolunu oynasın ya da biz kendisine bir kulüp bulup göndeririz. Böyle gitmez" dediği öğrenildi.

13 MAÇTA SADECE 2 GOL KAYDETTİ

2013-2014 sezonunda 28 maçta 12 gol atan Emmanuel Emenike, bu sezon bu performansının çok uzağında kaldı. Ligin ilk yarısında 13 maçta forma giyen Nijeryalı golü sadece 2 gol kaydedebildi.

Fenerbahçe'nin 15 milyon Euro değer biçtiği Emenike'yi 9-10 milyon Euro'ya kadar elden çıkarabilceği ifade ediliyor. Ancak Emenike'nin bu kötü futbolu Emenike'nin değerinin düşmesindeki en büyük etken.