Geçen sezon yapılan düzenlemelerle emektar tesiste yeniden müsabaka oynanmasını sağlayan yönetim, yeni sezona kısa süre kala çim sahanın bakımsız kaldığını öğrenince harekete geçti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, zemin ve drenaj yenilemenin gündeme gelmesi nedeniyle mayıs ayından bu yana çimlerin sulanmasını ve kesimini aksattığı belirtildi.

Bazı bölümleri sararan ve yanan çimlerin bakımını kulüp personeli ile Buca Belediyesi'nden görevlilerin üstlendiği öğrenildi. Çimlerin geçtiğimiz günlerde biçildiği ve sulamanın başladığı; ancak zeminde oluşan çukurların teknik heyeti tedirgin ettiği ifade edildi. Transfer yasağının kalkmasından sonra taraftarların maçlara ilgi göstermesini bekleyen yönetim, 2000 seyirci kapasiteli Buca İlçe Stadı'nın yetersiz kalabileceğini düşünerek Yeni Bornova Stadı için girişimlere başladı. Bornova'yı, 1'inci Ligi ekipleri Göztepe ve Altınordu da kullanmayı planlıyor.

SERHAT'IN LİSANSI ÇIKTI

Altay'da gurbetçi orta saha oyuncusu Serhat Kot'un da lisansının çıkmasıyla 13 yeni transferin lisans işlemleri tamamlanmış oldu. Siyah beyazlılar, Alman vatandaşı olan Serhat'ın, yerli statüsünde oynayabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu kanalıyla FIFA'ya müracaat ederek Transfer Eşleştirme Sistemi'nden faydalandı. Serhat'ın daha önce U16'da ay-yıldızlı milli formayı terletmesi de yönetimin işini kolaylaştırdı.
Editör: Haber Merkezi