Önceki hafta Galatasaray’ı deplasmanda yendikten sonra dün de sahasında Fenerbahçe’yi dize getiren yeşil kırmızılı ekip, son iki sezonda rakiplerine büyük üstünlük sağladı. Pınar Karşıyaka, 2009-10 ve 2010-11’in şampiyonu Fenerbahçe’yi son 7 maçta 6, 2011-12’de 4 kupa birden kazanan Beşiktaş’ı 4 maçta 3 kez mağlup etmeyi başardı.

Son şampiyon Galatasaray’la oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi alan Pınar Karşıyaka, rakibine geçen sezon play off yarı finalinde diş geçiremedi. Fenerbahçe galibiyetiyle son 4 haftaya 16 galibiyetle 6’ıncı sırada giren Pınar Karşıyaka, ilk 4 iddiasını sürdürdü. Antrenör Ufuk Sarıca, "İlk 4 içindeki takımları yenen tek ekibiz. Euroleague takımı Fenerbahçe’yi aynı sezon içinde 3 kez yenmek önemli başarı. Hedefimiz play off’a dördüncü sırada girerek ilk etapta yarı finale çıkmak" dedi.

OBRADOVİC HAYRAN OLDU

Fenedbahçe Ülker’in dünyaca ünlü antrenörü Zeljko Obradovic Pınar Karşıyaka’ya 83-74 yenildikleri maçta yeşil kırmızılı taraftarlara hayran kaldı. İstanbul’da sezonun ilk yarısında oynanan maçta tartıştığı Ufuk Sarıca’nın ekibine bu sezon üçüncü kez teslim olan Obradovic, "İlk defa Karşıyaka’da maça çıktım. Salonda gerçekten iyi bir atmosfer var ve insanlar basketbolu biliyor. Böyle bir atmosferi dünyadaki bütün salonlarda görmek isterim" diye konuştu.